Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

576 este numărul vehiculelor trase pe dreapta în prima jumătate a anului în curs de către inspectorii RAR după ce aceştia au apreciat, la prirma vedere, că maşinile erau susceptibile de defecţiuni care ar fi putut pune în pericol siguranţa rutieră. Verificările au scos la iveală că, în mare parte, bănuielile erau întemeiate, în sensul că mai mult de jumătate nu erau conforme cu standardele, în timp ce peste zece la sută prezentau pericol iminent de accident. 
"67,88 la sută dintre vehiculele verificate în judeţul Glaţi au fost declarate ca neconforme, iar 64 de mașini prezentau pericol iminent de accident. 1,39 la sută dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică, având ITP fals, expirat sau anulat", se precizează într-un comunicat al Registrului Auto Român. Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii rutieri au aplicat 46 de amenzi contravenționale, au retras 243 certificate de înmatriculare și au reținut 42 de permise de conducere.
La nivel naţional, controalele inspectorilor RAR au vizat peste 33.500 de vehicule, dintre care peste 45 la sută au fost depistate ca neconforme, iar despre 1.700 s-a stabilit că prezentau pericol iminent de accident. Şoferii cărora le-au fost retrase certificatele de înmatriculare, le pot redobândi numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Citit 2020 ori Ultima modificare Joi, 05 Septembrie 2019 19:32

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro