Sute de urmăriţi, prinşi în şapte zile

Sute de urmăriţi, prinşi în şapte zile
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cele peste 700 de persoane ajunse în custodia autorităţilor române şi străine aveau mandate de arestare emise pe numele lor, fie figurau în sistemele informatice europene drept căutate pentru diverse proceduri judiciare, ori erau declarate ca dispărute. Dintre acestea, 457 este numărul urmăriţilor identificaţi de poliţişti pe teritoriul ţării noastre, 24 având emise pe numele lor mandate europene de arestrare, 67 fiind semnalaţi de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 115 fiind căutaţi pentru că trebuiau să participe la diverse proceduri judiciare, iar nouă pentru că erau semnalaţi ca dispăruţi. Concomitent cu identificarea urmăriţilor, poliţiştii români au găsit pe teritoriul ţării 54 de vehicule provenite din spaţiul Schengen, care trebuiau confiscate sau urmau a fi folosite ca probe în procese penale. 
În acelaşi interval, străinii ne-au găsit 288 de urmăriţi, semnalaţi drept căutaţi de autorităţile române. Dintre aceştia, 12 aveau mandate de arestare fiind suspectaţi de comiterea unor infracţiuni, opt erau dipăruţi, iar restul, căutaţi pentru îndeplinirea unor proceduri judiciare. Cu sprijinul partenerilor din spaţiul Schengen, poliţiştii români au reuşit să recupereze 12 autovehicule şi 16 documente pretabile a fi folosite ca probe în procese sau care urmează să intre deja în procedura confiscării.

Citit 2304 ori Ultima modificare Duminică, 22 Septembrie 2019 17:57

1 comentariu

 • postat de Garcea
  Luni, 23 Septembrie 2019 10:08
  37.162.59.***
  Asta nu înseamnă că poliția își face treaba. Ba mai mult, câți face scăpați? Câți sunt cei 700 din total? Cred că interlopii,, fac treabă mai bună '' decât poliția asta degeaba.
  4
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.