Spaţiu expoziţional dedicat pisciculturii

Spaţiu expoziţional dedicat pisciculturii

Proiect la Muzeul de Ştiinţele Naturii
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
3 comentarii

În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Galaţi din 17 ianuarie, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru proiectul "Spaţiu expoziţional permanent - Zona pescărească Prut-Dunăre", în vederea finanțării în cadrul Programului Operațional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020.

"Vrem ca în trei săli de la parterul clădirii Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii să deschidem o expoziţie permanentă despre zona pescărească Prut-Dunăre. Vrem să organizăm o expoziţia virtuală şi interactivă, în care să se folosească videoproiectoare moderne, senzori de mişcare, ochelari de realitate virtuală şi un sistem de sunet cu efecte speciale. Ne dorim ca vizitatorii să afle prin joc şi explorare informaţii despre ecosistemele din această zonă, despre aşezările pescăreşti şi uneltele folosite la pescuit", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Spaţiul expoziţional va avea o suprafaţă de 530 de metri pătraţi. Valoarea proiectului este de 1.783.400 de lei, cererea de finanţare urmând să fie depusă în cursul săptămânii viitoare.

Citit 2708 ori Ultima modificare Vineri, 17 Ianuarie 2020 14:49

3 comentarii

 • postat de comunismul Duminică, 19 Ianuarie 2020 11:14 79.116.106.*** Link la comentariu
  0
  0

  orice! numai sa nu se desfiinteze!

  Raportează
 • postat de comunismul Duminică, 19 Ianuarie 2020 11:13 79.116.106.*** Link la comentariu
  0
  0

  sper ca va mai exista gradina botanica! nu o desfiintati!

  Raportează
 • postat de IC Duminică, 19 Ianuarie 2020 04:25 86.124.205.*** Link la comentariu
  0
  2

  Frumoasa initiativa , numi asa ,galatenii si vizitatorii orasului ,pot sa afle despre orasul care era "raiul pescarilor " si cea mai mare piata de peste , in loc sa vada pestele produs si pescuit in zona Galatiului,prin piete si farfurii...In anul 1990 , anul acapararii puterii de catre distrugatorii economiei , In judetul Galati erau peste 3000 hectare amenajari pisciole , era organizat pescuitul pe Dunare , era o baza de congelare si o fabrica de conseve ( stateau , la poarta Pescariei ,pe Portului ,camionele din toata tara. la rad sa incarce conseve de Galati , se amenajase o linie de fabricatie si in curtea interioara acoperita....Cineva ,nu spun cine dar se stie , a avut misiunea sa distruga totul si a reusit...... Putin stiu cata munca a trebuit pentru amenajarile de la Mata Radeanu , Sovarca , Vladesti si chiar Brates .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.