Contrabandist prins cu pistolul în sacoşă

Contrabandist prins cu pistolul în sacoşă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat, joi dimineaţă, pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în România, conducând un autoturism marca Volkswagen, cetăţeanul moldovean V. P., în vârstă de 46 de ani.

La controlul efectuat de poliţistul de frontieră împreună cu lucrătorul vamal a fost descoperită, în interiorul unei genţi, ascunsă şi nedeclarată, o armă neletală, respectiv un pistol marca START 3, de calibru 6 mm. Totodată, la control au fost descoperite ascunse pe corpul bărbatului, 400 de ţigarete.

Cu privire la cele constatate V.P. a declarat că a achiziţionat pistolul de la o persoană necunoscută din oraşul Cahul, cu scopul de a se proteja, întrucât desfăşoară activităţi de taximetrie.

Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor prin deţinerea sau portul fără drept de arme neletale.

De asemenea, faţă de persoana în cauză a fost instituită măsura interzicerii intrării acesteia în ţară pe o perioadă de cinci ani, fiindu-i anulat permisul de mic trafic, iar lucrătorii vamali l-au sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei.

Citit 2354 ori Ultima modificare Joi, 27 Februarie 2020 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.