CORONAVIRUS | Audienţe suspendate şi programări doar on-line

CORONAVIRUS | Audienţe suspendate şi programări doar on-line
Măsuri, la toate instituţiile statului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În contextul riscului de răspândire a infecţiei cu coronavirus COVID-19, toate instituţiile statului şi-au modificat regulile de funcţionare.

Astfel, Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte informează faptul că, începând cu data de 11 martie, activităţile specifice de eliberare şi emitere a paşapoartelor simple temporare şi electronice se fac exclusiv în urma unei programări online prealabile şi a prezentării bonului de programare eliberat în acest sens. Programările vor fi făcute pe site-ul oficial - www.epasapoarte.ro, secţiunea programări online.

De asemenea, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, activităţile de înmatriculare, preschimbare permise de conducere şi examinare la proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere se va face exclusiv în baza unei programări online şi a prezentării bonului de programare. Programările vor fi făcute pe site-ul oficial www.drpciv.ro, secţiunea Programări online.

Din motive de siguranţă medicală şi în scopul evitării aglomerărilor, conducerea serviciului recomandă cetăţenilor să se prezinte la ghişeele unităţii în zilele şi intervalele orare pentru care au fost efectuate programările, pe tipuri de activităţi, nefiind acceptate excepţii de la regula sus-menţionată. Totodată, cetăţenii sunt sfătuiţi să utilizeze cu predilecţie căile de comunicare alternative pentru depunerea cererilor la secretariatul sau ghişeele instituţiei, respectiv fax, poştă sau e-mail (acolo unde legislaţia permite soluţionarea în acest fel a cererilor). Autorităţile precizează că accesul în cele două instituţii menţionate anterior va fi permis doar titularilor, după caz persoanelor mandatate/ delegate, în baza programărilor on-line şi a actului de identitate - în original.

Audienţele sunt suspendate în toate instituţiile, în perioada 11-31 martie, iar eventualele probleme care trebuie semnalate pot fi trimise prin corespondenţă poştală sau e-mail. Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor le recomandă instructorilor şcolilor de şoferi să igienizeze vehiculele rutiere folosite cu ocazia susţinerii probei practice a examenului auto.

În acest context, şi în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi s-a decis ca taxiurile să fie igienizate şi dezinfectate după fiecare cursă, măsură de care va răspunde conducătorul mijlocului de transport. De asememea, mobilierul urban din municipiul Galaţi (bănci, aparate de joacă şi întreţinere fizică, staţii de transport în comun) va fi igienizat şi dezinfectat de două echipe mobile, dotate cu mijloace şi materiale specifice. Trebuie precizat şi faptul că asociaţiile de proprietari vor trebui să asigure măsuri zilnice de igienizare şi dezinfecţie a spaţiilor comune, a uşilor, a lifturilor şi a balustradelor.

Citit 4246 ori Ultima modificare Joi, 12 Martie 2020 22:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.