Serviciul de Imigrări îi ţine pe străini la distanţă

Serviciul de Imigrări îi ţine pe străini la distanţă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Inspectoratul General pentru Imigrări a anunţat că toate structurile din teritoriu îşi vor limita activităţile la ghişee. Se supendă primirea cererilor de şedere pe termen lung pe teritoriul României, iar declararea pierderii sau distrugerii actelor de către străini nu se mai poate face decât pe e-mail.

Cea mai drastică măsură adoptată de Imigrări pe linia activităţii cu publicul în perioada următoare vizează accesul la ghişee al străinilor care vor să se stabilească, pe perioade mai lungi, pe teritoriul ţării noastre. Astfel, Inspectoratul General a anunţat, vineri, că "se suspendă primirea cererilor de acordare a dreptului de şedere pe termen lung, iar pentru celelalte activități accesul în incinta sediilor structurilor este permis doar titularilor sau, după caz, persoanelor mandatate, în baza actului de identitate sau a documentului de trecere a frontierei, prezentat în original".

Și petiţiile adresate online pentru intrarea ori menţinerea în legalitate vor fi soluţionate numai dacă sunt de extremă urgenţă. "Cererile adresate pe portaligi.mai.gov.ro vor fi preluate cu preponderență, iar în cazul celor neprogramate, acestea vor fi primite doar pentru situații temeinic justificate, de maximă urgență", anunţă IGI.

De asemenea, nu mai este permis accesul la ghişeele serviciilor teritoriale pentru străinii care vor să declare pierderea, furtul sau distrugerea documentelor de şedere. Aceste aspecte trebuie notificate exclusiv online, pe adresa de e-mail a structurii competentă teritorial. În vederea preschimbării permisului de şedere, cererile vor fi depuse ulterior. Totodată, vor fi reprogramate interviurile care au ca scop identificarea elementelor căsătoriei de convenienţă, iar persoanele care urmau să susţină interviul vor fi înştiințate în scris. Toate aceste măsuri sunt aplicate până la data de 31 martie, cu posibilitatea prelungirii, în funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional.

Citit 1980 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2020 00:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.