Restricţii în programul de la Caziere

Restricţii în programul de la Caziere
Varianta online, recomandată
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Conform măsurilor stabilite la nivelul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, precum și la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, în contextul răspândirii infecției cu virusul COVID-19, programul şi modul de lucru la ghişeele Serviciului Caziere se va modifica drastic. La Târgu Bujor şi la Tecuci, a fost suspendată activitatea de eliberare a cazierelor, deocamdată pe termen nelimitat.

Pentru prevenirea aglomerării la ghişeele unde se lucrează cu publicul, Inspectoratul de Poliție Județean Galați recomandă tuturor persoanelor care doresc să obţină certificatul de cazier judiciar sau certificatul de integritate comportamentală în vederea depunerii la dosare de concurs sau angajare la instituţiile publice să solicite acestor instituţii obținerea documentelor, în baza consimţământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice, şi să nu se mai deplaseze personal la poliţie pentru depunerea cererii şi ridicarea actelor. De asemenea, celelalte persoane fizice sau juridice care vor avea nevoie de certificate de la Caziere sunt sfătuite să transmită cererile de eliberare on-line la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., urmând ca solicitantul să semneze cererea la ridicarea certificatului de cazier judiciar sau integritate comportamentală, de la ghișeu.

"Pentru evitarea producerii aglomerației la ghișeu, recomandăm cetățenilor care nu au posibilitatea transmiterii prin e-mail a documentelor menționate, să se prezinte la ghișeu conform programului prezentat mai joscu cererile de eliberare a certificatelor de cazier judiciar sau integritate comportamentală gata completate, conform modelelor postate pe site-ul IPJ Galați, la secţiunea UTILE\ DOCUMENTE ELIBERĂRI ACTE (https://gl.politiaromana.ro/ro/utile/documente-eliber-ri-acte)", se precizează într-un comunicat al IPJ Galaţi.

Se reduce programul la ghişee

Până la o dată ce va fi comunicată ulterior, certificatele de cazier judiciar sau de integritate comportamentală nu se mai eliberează pe loc, iar programul de lucru cu publicul se va desfășura după următorul grafic: luni și marți, în intervalul orar 8.30 - 10.30 - primiri cereri; joi, în intervalul orar 9.30 - 12.30 - eliberări certificate de cazier judiciar/ integritate comportamentală​.

Tot pe termen deocamdată nelimitat, activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar de la nivelul Poliției Municipiului Tecuci și Poliției Orașului Târgu Bujor se suspendă.

Citit 4616 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2020 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.