Braconieri urmăriți cu focuri de armă pe Dunăre

Braconieri urmăriți cu focuri de armă pe Dunăre

Foto: ITPF Iasi
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)
6 comentarii

Mai multe persoane care braconau pe Dunăre cu ajutorul unei bărci și cu ustensile interzise de lege au fost surprinse de un echipaj al Poliției de Frontieră Galați în seara zilei de vineri, 3 aprilie. Două dintre ele se aflau într-o barcă, nu departe de malul drept al Dunării, unde staționa o căruță în care se aflau alte persoane. La vederea ambarcațiunii Poliției, pescarii s-au îndreptat rapid spre mal, abandonând barca și plasele și încercând să fugă spre atelajul care îi aștepta, pentru a-și face astfel, pierdută urma. Oamenii legii au fost nevoiți să facă uz de armamentul din dotare pentru a-i forța să se oprească. 
”La somaţia verbală regulamentară efectuată, persoanele au încercat să fugă, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. A fost reţinută una dintre cele două persoane, identificată ca fiind un cetățean român în vârstă de 35 ani, domiciliat în judeţul Tulcea”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră. Barca, în valoare de circa 2.000 și lei, și ustensilele cu care cei doi pescuiau, estimate la același preț, au fost confiscate. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru nedeţinerea autorizaţiei de pescuit pentru nave şi ambarcaţiuni,  pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice şi producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a uneltelor de pescuit comercial. Polițiștii continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate. 

Citit 10067 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 13:33

6 comentarii

 • postat de gelu pana Duminică, 05 Aprilie 2020 17:14 5.13.166.*** Link la comentariu
  0
  1

  pescuiesc de ani de zile de mana cu politia si cei mai trist e ca o fac si cu curent la fel de mana tot cu ei

  Raportează
 • postat de Vigilentu Duminică, 05 Aprilie 2020 10:37 188.24.200.*** Link la comentariu
  0
  5

  Adevarata gasca a braconierilor este la baru marinarilor , in nasul politiei de frontiera, credeti ca nu se stie de catre cine trebue.? ma indoesc, dar ploua....

  Raportează
 • postat de Dum Duminică, 05 Aprilie 2020 04:24 5.13.195.*** Link la comentariu
  0
  4

  Pe malul opus e traiul pe vatrai , nu-i noapte sa nu se dea la peste ,sau nu au completat acea adeverinta de iesit din casa sa specifice unde merg la plimbare cu barca

  Raportează
 • postat de Cris Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 22:28 86.25.32.*** Link la comentariu
  1
  16

  Braconierii de pe malul drept nu aveau "cotizatia" platita , in timp ce vaslasii de pe malul stang sunt cu "cotizatia" la zi , de aceea isi clatesc nestingheriti plasele sub clar de luna !

  Raportează
 • postat de Misu Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 17:12 82.137.14.*** Link la comentariu
  0
  22

  Dar cele două bărci din lemn cu motor care braconează la adăpostul întunericului, pe malul stâng, în apropierea Falezei Inferioare, de regulă duminca seara nu îi vede nicio autoritate ?! Eu i-am văzut de cel puțin 5 sau 6 ori.

  Raportează
 • postat de Galatean Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 15:30 78.96.81.*** Link la comentariu
  1
  23

  Abia acum i-a vazut cum pescuiesc noaptea pe Dunare!!!??

  De ani de zile sunt vazuti dupa miezul noptii cu barcile spre malul de la faleza..Odata am aruncat cu pietre in ei si au inceput sa injure.

  Rusine politiei de frontiera ca nu supravegheaza corect ce se intampla in spatiul lor de competenta!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.