Amenzi drastice pentru gălățenii ”plictisiți” de stat în casă. Motivul stupefiant invocat de un tânăr abia venit din Olanda

Amenzi drastice pentru gălățenii ”plictisiți” de stat în casă. Motivul stupefiant invocat de un tânăr abia venit din Olanda
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Majorarea fulminantă a cuantumului amenzilor privitoare la nerespectarea ordonanțelor militare și îndeosebi a restricțiilor privind circulația  nu pare să îi intimideze pe gălățeni. Numai în ultimele 24 de ore, 249 de persoane au fost prinse pe străzi fără motive întemeiate ori fără documente care să le justifice motivul deplasărilor, valoarea sancțiunilor aplicate de polițiști și jandarmi, în tot județul, depășind suma de 500.000 de lei. Amendarea ”plimbăreților” fără motiv pare cu atât mai justificată în contextul unor situații de risc, constatate de echipajele mobilizate în teren și care au avut de verificat, în ultimele 24 de ore, 1.189 de persoane aflate în izolare la domiciliu. Pe una dintre acestea nu au găsit-o acasă, ci plimbându-se prin oraș deși tocmai a venit din Olanda, țară aflată în zona roșie de risc. Jandarmii aveau să afle că persoana în cauză, care intrase în țară pe la Vama Nădlac și care ar fi trebuit să stea două săptămâni închisă în casă, într-o comună din apropierea Tecuciului, încălcase regula pentru că se plictisea!

”Tânărul în vârstă de 20 ani s-a angajat că va respecta măsura autoizolării la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile. A doua zi însă, în jurul orei 23:00, tânărul s-a întâlnit cu doi prieteni din comună și s-au deplasat în municipiul Tecuci. Cei trei tineri au fost observați de către jandarmi la un magazin din oraș, iar în momentul în care li s-au cerut documentele, aceștia au prezentat declarația pe proprie răspundere și cartea de identitate. După verificarea bazei de date cu persoane aflate în izolare, jandarmii au observat că asupra unuia dintre ei este dispusă măsura izolării la domiciliu. Întrebat de ce nu a respectat măsura impusă de autorități și pe care s-a angajat că o va respecta, tânărul a spus că el este obișnuit să umble mult și s-a plictisit în casă”, a precizat lt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al IJJ Galați.

Pentru ”sinceritate”, tânărul a fost amendat cu 2.000 de lei și a fost internat într-un centru de carantină, unde va sta 14 zile și unde va fi obligat să plătească atât cazarea cât și mâncarea. Prietenii lui au primit amenzi în valoare totală de 800 de lei, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și au fost trimiși și ei la domiciliu, unde vor trebui să stea izolați pentru 14 zile.

Aproape 500 de gălățeni au ieșit din izolare

Conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, în județul Galați 371 de persoane se află în carantină instituționalizată, iar 1.838 de persoane sunt autoizolate și monitorizate zilnic de medicii de familie sau de reprezentanții DSP. În ultimele 24 de ore, 491 de persoane au finalizat perioada de 14 zile de autoizolare, și alte 12 persoane perioada de carantină, acestea neavând probleme de sănătate. Pe teritoriul județului Galați, de la începutul pandemiei au fost confirmate cu COVID-19, cel puțin 101 cazuri, dintre care cinci persoane vindecate și externate și două persoane decedate. 

 

Citit 5429 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 18:06

5 comentarii

 • postat de Arnold
  Duminică, 05 Aprilie 2020 16:28
  5.13.210.***
  Trebuia sa inchida granițele inca de la primul caz de Covid 19 in Romania. Vinovati sunt toti cei care au revenit in tara imediat cum a început pandemia. Trebuia sa stea acolo, nu sa aduca virusul acasa. In privinta ordonanțelor militare, nu avem ce face:trebuie respectate. Si da, sunt de acord cu obligativitatea purtării măștilor. La noi in țară exista foarte multa inconștiență.
  1
  9
  Raportează
 • postat de Galatean
  Duminică, 05 Aprilie 2020 12:57
  78.96.81.***
  Astazi,duminica, am vazut in piata centrala cate doi politisti la zece metri patrati, cu mainile la spate, burdihanosi, fuduli si plictisiti, chestionand cetateni, asa la hoha, ba ai declaratie, si observatii, nu ai masca, de maine, adica de luni, ai incurcat-o...

  I-auzi braul! Serios?!!
  In baza caror legi?!!

  Ce vor autoritatile sa demonstreze cu atatia politisti pe metru patrat intro piata, cand prin oras se plimba tot felul de infractori, din cei fara mijloace de subzistenta, colorati si suparati pe legi, aproape muritori de foame, pusi pe jefuit si dat in cap ziua amiaza mare, spart locuinte, pentru mancare?!

  Intimidarea cetatenilor prin aratarea fortei in locuri publice, arata frica, prostia si incopetenta autoritatilor pentru a impune dispozitii abuzive si restrictii la libertatea cetatenilor, cum ar fi purtare obligatorie a mastilor nepravuzta in Ordonantele Militare, dar, impusa cu forta, prin acest gen de intimidare pe plan local!

  Adica ce o sa faci domnule prefect, nu o sa pot intra de maine in piata daca nu suport carpe la gura, ca asa vrei mata?!!

  Este stiut, din surse autorizate, ca, cu masca, fara masca, daca imunitatea omului este slabita, ia virusul si daca respira de la balconul casei...

  Sa lasam abuzurile si excesul de zel din postura vremelniciei din unele posturi unde poti folosi forta impotriva cetatenilor!
  9
  8
  Raportează
 • postat de Misu
  Duminică, 05 Aprilie 2020 09:00
  188.24.242.***
  La obiect - Nu te doare capul? E din cauza ca singurul tau neuron e pus sa gandeasca si saracul se loveste de cutia craniana, nestiind ce sa faca... Ajuta-l : Da 2 capuri de un stalp!
  4
  5
  Raportează
 • postat de Jupin
  Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 18:54
  5.13.195.***
  Cocalar in devenire
  0
  29
  Raportează
 • postat de La obiect.
  Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 18:50
  77.111.247.***
  Amenzi puteti sa dati cate vreti, sa vedem cine o sa le plateasca...
  Daca pe tine nu te duce mintea altceva decat sa repeti aiurea, intruna, ca toata lumea trebuie sa stea numai in casa si sa se spele pe maini in continuu si mintea ta nu poate sa gandeasca altceva decat sa dai amenzi si sa ameninti lumea cu militari inarmati si nici nu-ti trece prin cap ca toate celelalte tari de pe planeta asta au trecut de mult la testarea populatiei in masa, pentru a se identifica persoanele infectate si a se face izolarea si tratamentul lor si toate tarile de pe planeta asta au inceput sa importe sau sa produca masti si manusi si ochelari care sunt puse la dispozitia populatiei si au inceput sa distribuie in toate spitalele medicamente pa baza clorochina, medicamente cunoscute si folosite acolo inca de acum doua luni de zile in urma, toate aceste masuri facandu-si deja simtit efectul si raspindirea virusului fiind in regres sau aproape oprita dar, in tot timpul asta, singurul lucru pe care il faci cu simt de raspundere este sa deschizi larg granitele ca noi, romanii care traim in Romania sa fim infectati si omorati in orasele noastre de o gloata de diasporezi fara creier si fara niciun rost pe lumea asta, veniti din occidentul care este un focar de infectie care a distrus toata planeta...atunci pe cine mai convingi tu si pe cine mai reprezinti tu in tara asta ?!
  26
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.