Amenzi drastice pentru gălățenii ”plictisiți” de stat în casă. Motivul stupefiant invocat de un tânăr abia venit din Olanda

Amenzi drastice pentru gălățenii ”plictisiți” de stat în casă. Motivul stupefiant invocat de un tânăr abia venit din Olanda
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Majorarea fulminantă a cuantumului amenzilor privitoare la nerespectarea ordonanțelor militare și îndeosebi a restricțiilor privind circulația  nu pare să îi intimideze pe gălățeni. Numai în ultimele 24 de ore, 249 de persoane au fost prinse pe străzi fără motive întemeiate ori fără documente care să le justifice motivul deplasărilor, valoarea sancțiunilor aplicate de polițiști și jandarmi, în tot județul, depășind suma de 500.000 de lei. Amendarea ”plimbăreților” fără motiv pare cu atât mai justificată în contextul unor situații de risc, constatate de echipajele mobilizate în teren și care au avut de verificat, în ultimele 24 de ore, 1.189 de persoane aflate în izolare la domiciliu. Pe una dintre acestea nu au găsit-o acasă, ci plimbându-se prin oraș deși tocmai a venit din Olanda, țară aflată în zona roșie de risc. Jandarmii aveau să afle că persoana în cauză, care intrase în țară pe la Vama Nădlac și care ar fi trebuit să stea două săptămâni închisă în casă, într-o comună din apropierea Tecuciului, încălcase regula pentru că se plictisea!

”Tânărul în vârstă de 20 ani s-a angajat că va respecta măsura autoizolării la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile. A doua zi însă, în jurul orei 23:00, tânărul s-a întâlnit cu doi prieteni din comună și s-au deplasat în municipiul Tecuci. Cei trei tineri au fost observați de către jandarmi la un magazin din oraș, iar în momentul în care li s-au cerut documentele, aceștia au prezentat declarația pe proprie răspundere și cartea de identitate. După verificarea bazei de date cu persoane aflate în izolare, jandarmii au observat că asupra unuia dintre ei este dispusă măsura izolării la domiciliu. Întrebat de ce nu a respectat măsura impusă de autorități și pe care s-a angajat că o va respecta, tânărul a spus că el este obișnuit să umble mult și s-a plictisit în casă”, a precizat lt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al IJJ Galați.

Pentru ”sinceritate”, tânărul a fost amendat cu 2.000 de lei și a fost internat într-un centru de carantină, unde va sta 14 zile și unde va fi obligat să plătească atât cazarea cât și mâncarea. Prietenii lui au primit amenzi în valoare totală de 800 de lei, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și au fost trimiși și ei la domiciliu, unde vor trebui să stea izolați pentru 14 zile.

Aproape 500 de gălățeni au ieșit din izolare

Conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, în județul Galați 371 de persoane se află în carantină instituționalizată, iar 1.838 de persoane sunt autoizolate și monitorizate zilnic de medicii de familie sau de reprezentanții DSP. În ultimele 24 de ore, 491 de persoane au finalizat perioada de 14 zile de autoizolare, și alte 12 persoane perioada de carantină, acestea neavând probleme de sănătate. Pe teritoriul județului Galați, de la începutul pandemiei au fost confirmate cu COVID-19, cel puțin 101 cazuri, dintre care cinci persoane vindecate și externate și două persoane decedate. 

 

Citit 5748 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.