Spitalul din Deva, sub comanda medicilor din Galaţi

Spitalul din Deva, sub comanda medicilor din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Unul dintre cele mai mari focare de COVID-19 din ţară se află de miercuri, 8 aprilie, în gestionarea armatei. O echipă de medici de la Spitalul Militar de Urgenţă din Galaţi, condusă de directorul medical, lt. col. dr. Constantin Vlase, a fost trimisă la Deva pentru a prelua conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Doctorul Vlase este specialist în boli infecţioase, cu o amplă experienţă militară, cu mai multe participări în teatrele de operaţiuni. Echipa condusă de acesta a plecat spre Deva de marţi seară, în urma deciziei luate de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, aflat deja acolo, pentru a evalua situația din județul Hunedoara.

"Echipa de medici militari va analiza situația cadrelor medicale și a personalului auxiliar care acum se află la spital, pentru a acorda îngrijire bolnavilor internați. De asemenea, noua conducere va stabili modul în care ceilalți angajați ai spitalului, aflați acum în autoizolare, vor reveni la serviciu. Totodată, în perioada următoare, întreg personalul spitalului, aflat acum la datorie, va fi testat. Hotărârile administrative precum și cele referitoare la activitatea medicală viitoare vor fi aduse la cunoștința angajaților spitalului în cel mai scurt timp. Noaptea trecută (n.r. - marţi spre miercuri) a ajuns la Deva un nou transport de medicamente, echipamente şi tehnică medicală", a informat Prefectura Hunedoara, într-un comunicat.

 

Citit 3776 ori Ultima modificare Vineri, 10 Aprilie 2020 20:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.