Contract semnat cu Astra Arad. Opt tramvaie ”Autentic” vor fi livrate Galaţiului în 18 luni

Contract semnat cu Astra Arad. Opt tramvaie ”Autentic” vor fi livrate Galaţiului în 18 luni
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

Contractul în valoare de 44.680.000 de lei fără TVA, pentru achiziţionarea a opt tramvaie moderne, care vor fi produse de către societatea Astra Vagoane Călători SA, a fost semnat de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Pentru cumpărarea lor, aşa cum v-am informat, municipalitatea a obţinut fonduri europene în cadrul unui proiect în valoare de 53.629.016 lei, din care finanţarea nerambursabilă alocată este de 44.226.592 de lei.

Potrivit comunicatului de presă transmis redacţiei, noile tramvaie, model "Autentic", vor fi livrate etapizat, câte două, în termen de 18 luni (primele două în luna a 15-a, două în luna a 16-a , două în luna a 17-a, iar ultimele două în luna a 18-a).

Cum vor arăta tramvaiele

Tramvaiele, cu o durată de serviciu de 30 de ani, consum de energie scăzut şi grad înalt de fiabilitate, vor avea, fiecare, lungimea de 19 metri şi lăţimea de 2,4 metri. Capacitatea fiecăruia este de 114 pasageri, dintre care minimum 30 de locuri pe scaune. În plus, vor dispune de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, precum şi de un sistem pentru anunţuri vocale exterioare, pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

Mijloacele de transport vor fi dotate cu instalaţie de aer condiţionat pentru pasageri şi vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio-video, instalaţie pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât şi în exterior.

Tramvaiele vor fi concepute cu sisteme de siguranţă care să nu permită plecarea din staţii cu uşile deschise, dar şi cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazelor.

Conform Primăriei, un tramvai va parcurge aproximativ 60.000 km/an.

Administraţia locală a mai depus o cerere de finanţare europeană prin intermediul Ministerul Dezvoltării pentru achiziţia a zece tramvaie noi. Valoarea proiectului este de peste 80 milioane de lei. Din păcate, licitaţia lansată de minister pentru achiziţia lor a fost anulată, de Crăciun, anul trecut.

Liniile de tramvai, modernizate cu bani europeni

Noile tramvaie vor circula pe artere modernizate cu fonduri europene. Primăria Galaţi are în implementare alte două proiecte, de peste 200 milioane de lei: "Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918" şi "Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, bulevardul George Coşbuc (tronson Henri Coandă - Alexandru Măcelaru)".

Citit 19430 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Aprilie 2020 11:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.