Ofiţerului-traficant nu îi place după gratii

Ofiţerului-traficant nu îi place după gratii
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Poliţistul de frontieră care la jumătatea lunii trecute a fost reţinut pentru contrabandă cu ţigări, imediat după instituirea stării de urgenţă în România, insistă să fie lăsat în libertate sau măcar plasat în arest la domiciliu. Ofiţerul, împreună cu un alt bărbat din Galaţi, au fost urmăriţi de echipaje de poliţie şi jandarmi pentru că transportau zeci de mii de pachete de ţigări de contrabandă, pe care, în încercarea de a se face scăpaţi, le-au abandonat într-o pădure.

Prinşi (aproape) cu proverbialul ou în buzunar, poliţistul de frontieră, ofiţer operativ în punctul de tranzit de la Oancea, şi complicele său, un tânăr de 29 de ani, din Galaţi, fac uz de toate mijloacele pentru a-şi face viaţa mai uşoară, după ce au fost puşi sub acuzare pentru contrabandă. Cei doi au fost arestaţi preventiv la capătul a două acţiuni care au vizat, o dată, prinderea în flagrant în timp ce transportau cu două maşini de teren peste 33.000 de pachete de ţigări, iar în al doilea rând, percheziţii domiciliare făcute de procurori şi poliţişti în scopul depistării eventualelor mijloace de probă care să ateste preocupările celor doi. Decizia judecătorului de la Tg. Bujor, care a admis cererea Parchetului de arestare preventivă pentru 30 de zile, nu le-a picat deloc bine nici poliţistului şi nici acolitului său, dovadă că ambii au contestat hotărârea, solicitând înlocuirea măsurii cu una mai blândă, eventual arest la domiciliu sau control judiciar. Contestaţia a ajuns pe rolul Tribunalului Galaţi, instanţă care a judecat-o la aproape două săptămâni de la declarare. Magistraţii au fost însă categorici şi, potrivit informaţiilor publicate pe portalul instanţei, au respins cererea, apreciind-o ca nefondată.

Au aruncat "mortul" în pădure

Reamintim că operaţiunea de prindere în flagrant a celor doi gălăţeni suspectaţi de contrabandă a avut loc la câteva zile după ce punctul de trecere a Frontierei de la Oancea fusese închis pentru a limita fluxul de călători şi implicit răspândirea COVID-19 şi doar cu o zi înainte ca în România să fie declarată oficial stare de urgenţă. Poliţiştii de la Băneasa şi cei de la Tg. Bujor, care aveau informaţii despre transportul care urma să se facă, au fost nevoiţi să îi urmărească peste 15 kilometri, pentru a ajunge ca, în pădurea cunoscută sub denumirea de "Botul Chiscului", să găsească aruncate încărcăturile din cele două maşini de teren: 33.037 de pachete țigarete, de diverse mărci, fără timbru de acciză. Marfa, care ar fi urmat să ajungă pe piaţa neagră, a fost confiscată, iar cei doi suspecţi au fost puşi sub acuzare pentru contrabandă. Pedeapsa  prevăzută de Codul Vamal pentru această faptă este închisoarea cuprinsă între 2 şi 7 ani. O condamnare penală, în cazul ofiţerului, ar atrage după sine şi destituirea din Poliţie.

 

Citit 12676 ori Ultima modificare Vineri, 10 Aprilie 2020 21:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.