Zece decese din cauza coronavirusului și 28 de persoane vindecate, în județul Galați

Zece decese din cauza coronavirusului și 28 de persoane vindecate, în județul Galați
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Coronavirusul continuă să facă victime în județul Galați. Până acum, 220  de gălățeni s-au infectat cu coronavirus, 28 dintre ei fiind deja declarați vindecați și externați. Din păcate, zece dintre cei confirmați ca fiind infectați cu coronavirus au decedat.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că ultimii gălățeni care au pierdut lupta pentru viață sunt doi bărbați, de 50, respectiv, 57 de ani. Cei doi au intrat în contact cu persoane revenite din Spania. Alți patru gălățeni răpuși de coronavirus provin din centrul de îngrijire bătrâni "Sf. Ilie". De asemenea, trebuie precizat că toți cei care au decedat aveau și alte afecțiuni medicale.

Datele arată că printre cei care au contractat virusul se numără și angajați ai sistemului de sănătate. Vorbim atât de infirmiere şi asistente, cât și de medici sau personal administrativ. Până acum, 18 angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță, două cadre medicale de la Spitalul de Psihiatrie, o infirmieră de la Spitalul de Boli Infecțioase și două cadre medicale de la Spitalul de Pediatrie "Sf. Ioan" au fost testate pozitiv la coronavirus. Totodată, 11 angajați ai Spitalului Militar, printre care se numără și personal administrativ, au ieșit pozitivi la testele pentru Covid-19.

Până acum, cel mai mare focar de coronavirus rămâne cel de la căminul de îngrijire bătrâni "Sf. Ilie".

Trebuie precizat și faptul că, până sâmbătă la prânz, la nivelul județului Galați erau izolate la domiciliu 1.231 de persoane. De asemenea, în centrele de carantină erau internate 776 de persoane.

Pe de altă parte, oamenii legii au aplicat 221 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 647.075 de lei, dintre care 194, în valoare de 641.435 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.

CITEȘTE ȘI: Aproape 6.000 de români, diagnosticați cu coronavirus, potrivit unui bilanț din 11 aprilie 2020

Citit 7770 ori Ultima modificare Luni, 13 Aprilie 2020 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.