Protest la Spitalul TBC din Galați

Protest la Spitalul TBC din Galați

Evaluaţi acest articol
(32 voturi)
8 comentarii

UPDATE - La finalul programului, mai mulţi angajaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie Galaţi au ieșit în curtea unității medicale pentru a-și arăta susținerea pentru manager. Angajații susțin că lucrează la singurul spital unde nu au fost până acum cadre medicale infectate cu coronavirus, iar asta se datorează și conducerii unității medicale. Medicii, asistenții și infirmierele cred că solicitarea prefectului cu privire la demiterea managerului este eronată. "Acest spital este în faza a doua și tratează formele ușoare sau medii, atunci când capacitatea Spitalului de Boli Infecțioase este depășită. Se adresează la spitalele suport care tratează patologii asociate la pacienți suspecți sau confirmați cu covid. Noi nu avem competență pentru pacienți cardiace, diabetici etc. Încă de la începutul acestei crize, am pus la dispoziție o secție întreagă, 90 de paturi. În acest spital se tratează în continuare pacienți cu tuberculoză, pacienți cu gripă. Noi am terminat programul și vrem să ne arătăm susținerea pentru managerul nostru, care conduce instituția de 15 ani", ne-a declarat medicul Claudia Scorpan. La finalul săptămânii trecute, prefectul județului Galați, Gabriel Avrămescu, a anunțat că a cerut demiterea managerului de la Spitalul TBC în urma unei adrese a Direcției de Sănătate Publică prin care se arăta că pacienți de la căminul focar au fost refuzați la internare. 


Mai mulți angajați ai spitalului TBC, la finalul programului, au ieșit în curtea unității medicale pentru a-și arăta susținerea pentru manager, dr. Monica Necula. Angajații susțin că lucrează la singurul spital unde nu au fost până acum cadre medicale infectate cu coronavirus, iar asta se datorează și conducerii unității medicale.

Medicii, asistenții și infirmierele cred că solicitarea prefectului judeţului Galaţi cu privire la demiterea managerului este eronată.

Vom reveni cu amănunte.

 

Citit 6065 ori Ultima modificare Marți, 14 Aprilie 2020 02:22

8 comentarii

 • postat de RitzMarz Marți, 14 Aprilie 2020 17:41 92.85.61.*** Link la comentariu
  1
  2

  E simplu sa arunci cu gunoi prin comentarii la o stire. Atit timp cat nu intelegi mai bine ai incredere in specialisti, nu in politicieni. Daca cineva iti vine si iti ordona sa faci o teava din cupru iar tu esti de fapt croitorul poate iti dai seama ca ceva e stricat undeva. Poate la o teava se mai poate sa se prinda mai departe cei de la calitate dar cand e vorba de un om care poate sa moara, eu as invita pe cineva care poate sa salveze.

  Raportează
 • postat de Dina Marți, 14 Aprilie 2020 14:42 92.83.34.*** Link la comentariu
  2
  2

  Daca pacientii care trebuiau internati erau parintii sau bunicii dumneavoastra la fel procedati?...va puneati la adapost si ii lasati sa moara?

  Raportează
 • postat de Tirpitz Marți, 14 Aprilie 2020 10:32 82.79.235.*** Link la comentariu
  9
  8

  Nu ati inteles ca acel manager pe care il plangeti voi, nu si-a facut datoria fata de pacientii bolnavi de covid-19 care trebuiau internati si madam dr. mananer i-a refuzat? Cum sa-i refuzi, esti pe mosia ta? Nu. Oameni buni, treziti-va la realitate, nu va mai lasati manipulati de niste manageri, care in situatii de criza nu gasesc solutii. Ei stau bine-merci pe jiltul din biroul lor ani si ani de zile si cand intervine o astfel de situatie de criza, habar nu au ce sa faca. Atat de buna era cu personalul medical, v-a marit salariile, v-a creat conditii de munca extraordinare, ce v-a facut, fratilor? Lasati slugarnicia deoparte.

  Raportează
 • postat de Galatean Marți, 14 Aprilie 2020 07:54 78.96.81.*** Link la comentariu
  5
  5

  Masura de la TBC, este si nu este corecta!

  Este corecta avand in vedere respectarea legii care prevede preluarea de pacienti de la infectioase, din lipsa de spatiu;

  Nu ar fi corecta din cauza specificului ambulatoriului, in care sunt ingrijite numai afectiunile pulmonare sau adiacente; in situatia creata bolnavii covid-19 dirijati de la infectioase au si alte afectiuni incompatibile cu specialitatile medicale si posibilitatile de tratament, ceea ce ar fi pus in pericol acesti bolnavi!

  Atitudinea managerului de a refuza bolnavi, in care spitalul nu dispune de specialisti pentru afectiuni ale celor descongestionati de la infectioase, mi se pare legitima; primirea acestor bolnavi prin impunere obligatorie sub paravanul legii, fara sa analizezi o eventuala separare a acestor bolnavi intrun pavilion separat, cu aducerea personalului de specialtate din alte spitale, pentru afectiuni care nu exista in spital, nu ca ar fi un abuz intro situatie fortuita, dar o lipsa colaborare la nivel DSP si autoritati!

  Trebuie aratat ca in cazul primirii acestor pacientii cu afectiuni ce nu sunt pe lista de competenta a spitalului, si s-ar fi intamplat nenorociri, raspunderea ar fi fost, exlusiva, a managerului!

  Iar concluzia ministrului sanatatii se bazeaza doar pe niste informatii incomplete, sub paravanul legii; o comisie a ministerului ar fi fost cea mai legitima sa constate necesitatea de transfer a acestor bolnavi de la infectioase la TBC, numai in conditii de siguranta si pentru tratarea afectiunilor pe care ambulatoriului nu le avea/are in competenta!

  Doar mai sunt si alte spitale care au conditiile de supraveghere si tratament ai acestor bolnavi!

  Raportează
 • postat de Trebuiesc masuri radicale Marți, 14 Aprilie 2020 03:59 86.125.62.*** Link la comentariu
  5
  11

  Asta e spital de stat,si in conditiile starii de necessitate ,trebuie sa faca ce li se cere ,nu ce vor ei.Poate il militarizeaza,si pe asta,si sa scapam de toti astia,care credeti ca atunci cand tara arde voi trebuie sa va pieptanati.Luati exemplu de la spitalul CFR .Si daca era spital particular,managerul trebuia sa execute fara comentarii ordinele,Caraghiosilor.

  Raportează
 • postat de george Marți, 14 Aprilie 2020 00:24 185.45.177.*** Link la comentariu
  5
  10

  Aha, deci mnagerul a refuzat sa interneze oameni bolnavi de Covid19 iar colegii il aplauda ... Din ce s-a declarat , eu asta am inteles. Daca e adevarat, e caz penal. Manager "erou".

  Raportează
 • postat de Antonel Luni, 13 Aprilie 2020 23:21 188.24.212.*** Link la comentariu
  10
  42

  Stimati medici ati primit ceea ce ati meritat !!!! Lipsa voastra de atitudine fata politizarea spitalelor prin numirea de manageri afiliati politic a dus la aceasta situatie. Nu ati avut decat cereri salariale in acesti ultimi ani fara sa va pese ca la fruntea spitalelor erau numiti indivizi afiliati politic fara competente, fara sa va pese ca nu sunt conditii in spitale. Bruma de bani din sanatate merge acum la salariile voastre marite iar bani pentru medicamente si conditii in spital nu mai raman.
  Va bucurati de leafa mare fara sa va pese ca or sa cada spitalele pe voi. Primiti ceea ce meritati stimabililor !!!!!

  Raportează
 • postat de Robert G Luni, 13 Aprilie 2020 18:43 213.233.103.*** Link la comentariu
  5
  10

  Cred că cinenu își vede bârna din ochiul lui.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.