Protest la Spitalul TBC din Galați

Protest la Spitalul TBC din Galați
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

UPDATE - La finalul programului, mai mulţi angajaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie Galaţi au ieșit în curtea unității medicale pentru a-și arăta susținerea pentru manager. Angajații susțin că lucrează la singurul spital unde nu au fost până acum cadre medicale infectate cu coronavirus, iar asta se datorează și conducerii unității medicale. Medicii, asistenții și infirmierele cred că solicitarea prefectului cu privire la demiterea managerului este eronată. "Acest spital este în faza a doua și tratează formele ușoare sau medii, atunci când capacitatea Spitalului de Boli Infecțioase este depășită. Se adresează la spitalele suport care tratează patologii asociate la pacienți suspecți sau confirmați cu covid. Noi nu avem competență pentru pacienți cardiace, diabetici etc. Încă de la începutul acestei crize, am pus la dispoziție o secție întreagă, 90 de paturi. În acest spital se tratează în continuare pacienți cu tuberculoză, pacienți cu gripă. Noi am terminat programul și vrem să ne arătăm susținerea pentru managerul nostru, care conduce instituția de 15 ani", ne-a declarat medicul Claudia Scorpan. La finalul săptămânii trecute, prefectul județului Galați, Gabriel Avrămescu, a anunțat că a cerut demiterea managerului de la Spitalul TBC în urma unei adrese a Direcției de Sănătate Publică prin care se arăta că pacienți de la căminul focar au fost refuzați la internare. 


Mai mulți angajați ai spitalului TBC, la finalul programului, au ieșit în curtea unității medicale pentru a-și arăta susținerea pentru manager, dr. Monica Necula. Angajații susțin că lucrează la singurul spital unde nu au fost până acum cadre medicale infectate cu coronavirus, iar asta se datorează și conducerii unității medicale.

Medicii, asistenții și infirmierele cred că solicitarea prefectului judeţului Galaţi cu privire la demiterea managerului este eronată.

Vom reveni cu amănunte.

 

Citit 7967 ori Ultima modificare Marți, 14 Aprilie 2020 02:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.