Kiwanis Galați a venit în ajutorul angajaților din spitale
Foto: Kiwanis Galați

Kiwanis Galați a venit în ajutorul angajaților din spitale
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Spitalele din România au fost prinse pe picior greșit de izbucnirea epidemiei de COVID-19. Fără suficiente echipamente de protecție care să-i apere în fața unui dușman invizibil, dar extrem de contagios, sute de angajați din rândul personalului medical au devenit, în scurt timp, pacienți, unii dintre ei pierzându-și chiar viața. Situația ar fi putut fi însă mult mai gravă, dacă în ajutorul angajaților din spitale nu ar fi venit societatea civilă. O donație importantă pentru protecția personalului medical a venit din partea clubului Kiwanis Galați.

Totul a pornit de la Adriana Henderson, o româncă stabilită în SUA, însă care de ani buni se implică în sprijinirea copiilor cu boli grave din România. Prin fundația ”Pentru o rază de speranță”, Adriana Henderson organizează, anual, în țara noastră, tabere pentru copiii suferinzi de cancer, hemofilie sau sindrom Down. Zeci de micuți au fost duși în tabără inclusiv în Italia, anul trecut. 

În ciuda bunelor intenții ale organizatorilor, o parte dintre aceste tabere nu vor mai putea fi organizate și anul acesta, din cauza crizei medicale pe care o traversăm. Astfel, o parte din bani au fost redirecționați pentru achiziționarea de materiale de protecție pentru personalul medical din spitalele din România.Este vorba despre suma de 45.000 de dolari.

14 spitale au primit donații

”De organizarea acțiunii umanitare s-a ocupat clubul Kiwanis Galați, care are o colaborare foarte bună cu fundația Adrianei Henderson. Am luat legătura cu producători autohtoni de echipamente medicale și am cumpărat opt tuneluri dezinfectante, dar și cantități importante de măști de protecție, de mănuși, de viziere, de ochelari, de halate de unică folosință și de combinezoane. Am donat aceste echipamente către 14 spitale (unde lucrează medici și asistente care fac voluntariat în taberele organizate de Adriana Henderson – n.r.), printre care se numără și câteva unități sanitare din Galați”, a explicat Valeria Tudosă, membră a Kiwanis Galați și persoana care s-a ocupat, propriu-zis, timp de două luni, de găsirea, cumpărarea și distribuirea echipamentelor.

Dincolo de organizarea și coordonarea campaniei, unii dintre membrii clubului Kiwanis Galați au donat, la rândul lor, diverse sume de bani, în același scop.

Au fost făcute și două donații speciale: 5.000 de dolari către un spital timișorean unde sunt tratați copii cu cancer și 4.000 de dolari pentru Centrul Medical ”Cristian Șerban” din Buziaș, unde sunt tratați, cu prioritate, copii și tineri cu diabet zaharat și cu hemofilie.

Pentru a ne da mai bine seama despre ce a însemnat pentru personalul medical această donație, redăm mărturia unei asistente: ”Suntem fericiți că, datorită vouă, suntem sănătoși; niciun bolnav din 120 de persoane”.

Citit 2822 ori Ultima modificare Vineri, 15 Mai 2020 20:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.