Arborele Paulownia Tomentosa s-a uscat şi a devenit pericol public (FOTO)

Arborele Paulownia Tomentosa s-a uscat şi a devenit pericol public (FOTO)
În iulie 2017, jumătate din arbore s-a prăbușit după o furtună violentă (foto 2)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Pentru că s-a uscat şi pune în pericol siguranţa oamenilor, arborele Paulownia Tomentosa de lângă sediul ziarului „Viaţa liberă” va trebui tăiat. Reamintim că, încă de acum trei ani, copacul a avut puternic de suferit de pe urma furtunii din 25 iulie 2017 al cărei bilanţ a însemnat 28 de răniţi, 130 de copaci rupţi şi 11 case avariate la Galaţi.

Aşa cum am semnalat la acel moment, copacul din apropierea redacţiei noastre s-a frânt sub bătaia vântului, o parte aterizând în curtea fostului restaurant de alături, clădire monument istoric, iar o altă parte, în lateralul clădirii "Vieţii libere", ratând la mustață acoperișul. De asemenea, mai multe crengi din partea superioară au cedat, însă doar pe jumătate, motiv pentru care, la acel moment, am solicitat autorităţilor toaletarea. Mai mult, am semnalat şi faptul că, la rădăcina acestui copac, solul se lăsase, fapt care putea duce la dezrădăcinarea lui şi la prăbuşirea lui peste oameni, clădiri sau maşini.

Din păcate, în cei trei ani care au trecut de la puternica furtună, arborele Paulownia s-a uscat, iar o furtună l-ar putea pune cu totul la pământ. Pentru că ar putea provoca oricând evenimente nedorite precum rănirea unor persoane sau avarierea maşinilor care trec pe stradă, ziarul „Viaţa liberă” a îndeplinit toate demersurile legale pentru îndepărtarea acestui arbore.

Un nou Paulownia Tomentosa va fi plantat în loc, aşa cum şi în parcul de lângă sediul ziarului „Viaţa liberă” vor mai fi plantate două-trei exemplare. Şi, tot în parc, prind rădăcini cinci platani care au fost plantaţi tot de „Viaţa liberă” în această perioadă.

 
Citit 3449 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Mai 2020 11:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.