Controale la transportatori | Concluzii: Şoferii de maxi-taxi ”forjează” la foc automat

Controale la transportatori | Concluzii: Şoferii de maxi-taxi ”forjează” la foc automat
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Mulţi angajaţi ai companiilor care efectuează transport de persoane şi mărfuri nu respectă timpii de deplasare şi de odihnă, au concluzionat poliţiştii rutieri, care timp de două zile au fost pe drumurile naţionale pentru a-i verifica pe cei de care depinde siguranţa călătorilor ce se deplasează pe distanţe mari. Mii de amenzi au fost aplicate, iar câteva zeci de şoferi sunt cercetaţi penal.

Transportul rutier de persoane şi mărfuri continuă să se desfăşoare de multe ori la limita legii sau dincolo de aceasta. La această concluzie au ajuns poliţiştii rutieri din toată ţara, care timp de două zile au luat la puricat modul în care operatorii respectă normele impuse de cadrul legislativ, pentru a fi ei înşişi în siguranţă şi pentru a le asigura călătorilor un mediu securizant la drum. La nivel naţional, au fost verificate peste 14.000 de vehicule, fiind aplicate peste 4.300 de amenzi şi constatate 54 de infracţiuni, dintre care 43 de regimul rutier.

Odihnă puţină, condus cât cuprinde

Una dintre cele mai frecvente abateri depistate la controalele făcute la cei care transportă persoane sau mărfuri a fost nerespectarea timpilor de odihnă şi de conducere. Cu riscul de a pleca obosiţi la drum pentru a face cât mai multe curse sau de a-şi îndeplini mai repede sarcinile, punând astfel în pericol grav siguranţa traficului şi a persoanelor, 133 de şoferi au fost prinşi în această situaţie şi amendaţi. Alţi 202 au primit sancţiuni pentru încălcarea altor norme care reglementează activitatea operatoriilor de transport rutier. Restul de peste 4.000m de amenzi au fost date pentru toate categoriile de contravenţii rutiere constatate pe drumurile naţionale sau judeţene. "23 de sancțiuni rutiere au vizat conducerea sub influența băuturilor alcoolice, 1.362 au fost pentru depășirea vitezei legale, 68 pentru lipsa ITP, iar alte 2.572 pentru alte abateri rutiere. De asemenea, în 243 de cazuri au fost reținute permisele de conducere, iar în alte 172 au fost reținute certificatele de înmatriculare", se precizează într-un raport dat publicităţii de Poliţia Română.

Citit 4737 ori Ultima modificare Joi, 28 Mai 2020 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.