Incidente minore în procesul electoral

Incidente minore în procesul electoral
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Buletine de vot capsate două câte două, la o secţie de votare din municipiul Galaţi, şi buletine de vot pentru alegerea primarului oraşului Galaţi descoperite la o secţie de votare din Vânători, într-un pachet cu buletine de vot pentru alegerea viitorilor conducători ai comunei. Acestea ar fi neregulile - minore de altfel - semnalate până la ora 12,30 în desfăşurarea scrutinului electoral din 27 septembrie. Niciunul dintre acestea nu este de natură infracţională şi nici nu are cum să modifice cumva rezultatul votului.

În ceea ce priveşte buletinele de vot capsate, din greşeală, câte două, situaţia a fost consemnată într-un proces verbal şi remediată. Biroul Electoral Municipal a solicitat preşedinţilor de secţii să fie foarte atenţi pentru ca asemenea situaţii să nu se mai repete.

Cât priveşte situaţia de la Vânători, ea a fost descoperită în această dimineaţă, când biroul electoral al secţiei de votare a început să desigileze pachetele cu buletine de vot. Buletinele de vot pentru alegerea primarului municipiului Galaţi au fost extrase din pachet şi date de-o parte, iar la ora 21,00 vor fi anulate, la fel ca buletinele de vot dedicate comunei Vântori care nu au fost întrebuinţate. Situaţia a fost semnalată şi la 112.

Citit 2498 ori Ultima modificare Luni, 28 Septembrie 2020 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.