Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
3 comentarii

De la începutul stării de urgență și până la finele lunii august 2020 (16 martie - 31 august), Poliția Locală Galați a înregistrat în jur de 900 de petiții.  În perioada menționată, 38 de gălățeni au solicitat și au fost primiți în audiență la sediul instituției.

Într-un top al reclamațiilor venite din partea cetățenilor, pe primul loc se poziționează sesizările care au intrat în competența de soluționare a polițiștilor din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișajul Stradal (527 la număr). Cele mai multe dintre petiții fac referire la: lucrări de construcții (modificări interioare) executate în apartamente proprietate privată din condominii, lucrări de construcții executate la imobile proprietatea Municipiului Galați și lucrări de construcții la imobile clasificate ca monumente istorice sau imobile aflate în zona de protecție a monumentelor istorice.

De asemenea, un număr important de petiții au înregistrat și secțiile de Poliție Locală, unde gălățenii au mers cu sesizări privind tulburarea ordinii și liniștii publice, consumul de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate sau murdărirea domeniului public. La nivelul Serviciului de Protectie a Mediului, a treia poziție în clasamentul petițiilor înregistrate la Poliția Locală Galați, au fost primite, în intervalul 16 martie - 31 august, 177 de sesizări.

Principalele aspecte reclamate, fac referire la: modul de gestionare a deșeurilor (colectare, transport și eliminare/ depozitare necorespunzătoare/ imbole insalubre/ lipsă contracte salubrizare), afectarea spaţiului verde, precum și a arborilor și arbustilor (construcții pe spațiul verde/ tăiere arbori sau arbuști/ vătămare arbori sau arbuști), creșterea/ deținerea animalelor, zgomotul generat de diverse activități comerciale/ industriale, privind praful/ fumul/ mirosul generat de diverse activități comerciale, privind deversarea de ape uzate.

Tot în perioada menționată, Dispeceratul Poliției Locale Galați a înregistrat în jur de 2.000 de sesizări telefonice, cele mai multe venite din partea gălățenilor care au reclamat fapte de tulburare a liniștii publice, parcări neregulamentare și blocarea de garaje.

Citit 893 ori Ultima modificare Luni, 28 Septembrie 2020 09:20

3 comentarii

 • postat de Bl.CD2,sc.2-str.Alexandru Davila 3 Luni, 28 Septembrie 2020 15:48 5.13.217.*** Link la comentariu
  0
  1

  De peste 11 ani toti locatarii din bl. CD2,sc.2 de pe Alex.Davila 3(zona gara),sunt terorizati de o vecina care ne tulbura linistea si nu ne putem odihni!Mai nou,a inceput sa arunce cu petarde in scara blocului in timp ce urcam/coboram scarile....sunt si copii mici care se sperie si sunt traumatizati!Alo, Politia locala cat si Sectia 5 ..chiar nu se poate face nimic in privinta ei ???De ce nu se face o ancheta cu toti proprietarii?

  Raportează
 • postat de Cardinalul Richeliu Luni, 28 Septembrie 2020 14:14 109.103.162.*** Link la comentariu
  1
  1

  Masini parcate aiurea, gunoaie, golani care fac panarama. Politia locala e prin birouri, asteapta leafa, pensia... grea viata

  Raportează
 • postat de DIANA Luni, 28 Septembrie 2020 09:53 86.35.208.*** Link la comentariu
  1
  7

  Ok... dar sa luat vreo masura???? nu.... politia se leaga de persoane care se intampla sa iasa la aer si na mai vb si ele poate mai tare cei abonati asa zisii baieti de cartier care ..ei fac mizerie si zgomot FREGVENT..nu se ia nimeni ,le e frica sau sunt mana in mana.... Trebuie mai multe amenzi ..mai multe controale...fara o educatie ferma nu se va face nimic....

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro