La Poliția Locală, mii de sesizări și sute de petiții de la gălățeni

La Poliția Locală, mii de sesizări și sute de petiții de la gălățeni
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

De la începutul stării de urgență și până la finele lunii august 2020 (16 martie - 31 august), Poliția Locală Galați a înregistrat în jur de 900 de petiții.  În perioada menționată, 38 de gălățeni au solicitat și au fost primiți în audiență la sediul instituției.

Într-un top al reclamațiilor venite din partea cetățenilor, pe primul loc se poziționează sesizările care au intrat în competența de soluționare a polițiștilor din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișajul Stradal (527 la număr). Cele mai multe dintre petiții fac referire la: lucrări de construcții (modificări interioare) executate în apartamente proprietate privată din condominii, lucrări de construcții executate la imobile proprietatea Municipiului Galați și lucrări de construcții la imobile clasificate ca monumente istorice sau imobile aflate în zona de protecție a monumentelor istorice.

De asemenea, un număr important de petiții au înregistrat și secțiile de Poliție Locală, unde gălățenii au mers cu sesizări privind tulburarea ordinii și liniștii publice, consumul de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate sau murdărirea domeniului public. La nivelul Serviciului de Protectie a Mediului, a treia poziție în clasamentul petițiilor înregistrate la Poliția Locală Galați, au fost primite, în intervalul 16 martie - 31 august, 177 de sesizări.

Principalele aspecte reclamate, fac referire la: modul de gestionare a deșeurilor (colectare, transport și eliminare/ depozitare necorespunzătoare/ imbole insalubre/ lipsă contracte salubrizare), afectarea spaţiului verde, precum și a arborilor și arbustilor (construcții pe spațiul verde/ tăiere arbori sau arbuști/ vătămare arbori sau arbuști), creșterea/ deținerea animalelor, zgomotul generat de diverse activități comerciale/ industriale, privind praful/ fumul/ mirosul generat de diverse activități comerciale, privind deversarea de ape uzate.

Tot în perioada menționată, Dispeceratul Poliției Locale Galați a înregistrat în jur de 2.000 de sesizări telefonice, cele mai multe venite din partea gălățenilor care au reclamat fapte de tulburare a liniștii publice, parcări neregulamentare și blocarea de garaje.

Citit 1383 ori Ultima modificare Luni, 28 Septembrie 2020 09:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.