UPDATE. Cine sunt candidaţii PSD Galaţi la alegerile parlamentare

UPDATE. Cine sunt candidaţii PSD Galaţi la alegerile parlamentare
Evaluaţi acest articol
(45 voturi)

Directoarea Administraţiei Pieţelor Agroalimentare, Viorica Sandu, care tocmai a renunţat la mandatul de consilier judeţean, va deschide lista candidaţilor PSD la Camera Deputaţilor. Fostul secretar de stat Marius Humelnicu, administratorul public al oraşului, care tocmai a câştigat un mandat de consilier local, este cap de listă a candidaţilor PSD la Senat. Au dispărut din liste actualii deputaţi Florin Popa, Lucreţia Roşca şi Nicolae Bacalbaşa.

În condiţiile în care joi, 22 octombrie, expiră termenul de depunere a candidaturilor la alegerile parlamentare, PSD Galaţi este primul partid care şi-a anunţat oficial candidaţii. Potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei, candidaţii au fost stabiliţi în urma votului secret exprimat în Comitetul Executiv politic al Organizației Județene Galați și aprobat de Biroul Permanent Județean. Iată cine sunt cei care se vor regăsi pe buletinul de vot.

Vor să fie senatori

Conform listei trimise, la Senat, cap de listă va fi Marius Humelnicu - city managerul Galaţiului, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor de două ori, care tocmai a câştigat un mandat de consilier local. În poziţia a doua pe listă este deputata Laura Georgescu, intrată în Parlament după plecarea lui Viorel Ştefan. Pe poziţia a treia se află senatorul Ionel-Daniel Butunoi, cel care acum patru ani deschidea lista PSD pentru această cameră. Pe listă se mai regăsesc, în poziţii neeligibile, Cornel Hamza - fostul primar al comunei Iveşti, Silviana Ciupercă - consilier local şi Ştefan Voinea.

Vor să fie deputaţi

În urmă cu patru ani, la alegerile parlamentare din 2016, Viorica Sandu era penultima candidată pe lista PSD pentru Senat. Iat-o acum pe un loc sută la sută eligibil - cap de listă la Camera Deputaţilor. Viorica Sandu este directoarea societăţii Administraţia Pieţelor Agroalimentare şi tocmai a renunţat la mandatul de consilier judeţean.

În poziţia secundă îl găsim pe dr. Aurel Nechita, revenit pe listele pentru parlamentare. Vă reamintim că medicul a mai avut o scurtă experienţă de deputat.

A treia poziţie din listă i-a revenit deputatului Mitică-Marius Mărgărit, care acum patru ani a câştigat mandatul de pe locul al cincilea al listei.

Despre Laurențiu-Viorel Gîdei - primarul oraşului Târgu Bujor - se poate spune că are şanse să ajungă parlamentar.

Pe locul cinci în listă se află Puiu-Lucian Georgescu - rectorul Universităţii "Dunărea de Jos". Merită reamintit că, acum patru ani, era pe locul trei pe lista pentru Senat, devansat de cei care au câştigat atunci mandate: Nicolae Marin şi Daniel Butunoi.

Pe poziţii cel mai probabil neeligibile sunt Andreea Anamaria Naggar - consilier judeţean, Marcela Daniela Costea - care tocmai a câştigat un mandat de consilier local, Alexandru Nechifor - consilier judeţean, Andreea Cucu, Aurel Condurache, Oliwer-Claudiu Drăgan şi Marius Manea.

Trebuie precizat că nu se mai regăsesc deloc pe lista pentru Camera Deputaţilor cei care, acum patru ani, ocupau primele patru poziţii: Viorel Ştefan, Florin Popa, Lucreţia Roşca şi Nicolae Bacalbaşa.

 


 

Viorica Sandu va deschide lista candidaţilor PSD la Camera Deputaţilor, iar Marius Humelnicu va fi primul pe listă la Senat. PSD este primul partid din Galaţi care anunţă oficial candidaţii la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei, în urma votului secret exprimat în Comitetul Executiv politic al Organizației Județene Galați și aprobat de către Biroul Permanent Județean, au fost stabiliţi candidaţi pentru funcțiile de parlamentari pentru alegerile din 6 decembrie 2020

La Senat, cap de listă va fi Marius Humelnicu - city managerul Galaţiului, urmat de Laura Georgescu - deputat, Ionel-Daniel Butunoi - senator, Cornel Hamza – fostul primar al comunei Iveşti, Silviana Ciupercă – consilier local şi Ştefan Voinea.

La Camera Deputaţilor, Sandu Viorica – directorul societăţii Administraţia Pieţelor Agroalimentare va deschide lista urmată de dr. Aurel Nechita, Mitică-Marius Mărgărit - deputat, Laurențiu-Viorel Gîdei – primarul oraşului Târgu Bujor, Puiu-Lucian Georgescu - rectorul Universităţii "Dunărea de Jos", Andreea Anamaria Naggar – consilier judeţean, Marcela Daniela Costea, Alexandru Nechifor - consilier judeţean, Andreea Cucu, Aurel Condurache, Oliwer-Claudiu Drăgan şi Marius Manea.

Citit 12390 ori Ultima modificare Joi, 22 Octombrie 2020 19:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.