Un bolnav de COVID a fost prins în pădure, în timp ce încerca să evadeze din carantină

Un bolnav de COVID a fost prins în pădure, în timp ce încerca să evadeze din carantină
Foto: IJJ Galaţi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Un iveştean de 44 de ani, purtător al virusului Sars-Cov 2, a încercat cu orice preţ să fugă din carantină, pentru a merge, chipurile, la cumpărături, la Tecuci. Bărbatul, aflat la volanul unei maşini, a fost observat de jandarmii care păzesc zona carantinată de la Iveşti în apropierea unei liziere din localitate, iar ceea ce le-a atras atenţia a fost schimbara bruscă de traseu pe care a făcut-o şoferul, în momentul în care a observat echipajul. A schimbat brusc direcţia şi s-a îndreptat spre localitate, numai că a fost tras pe dreapta şi întrebat despre scopul plimbării. Omul a motivat că voia să meargă la Tecuci, ca să facă cumpărături de la un supermarket, numai că nu le-a spus jandarmilor şi că era carantinat la domiciliu, pe motiv că este infectat cu noul coronavirus.

"Întrebat despre motivul pentru care intenționa să iasă din localitate, prin zona oprită traficului, acesta a declarat că îi este mai aproape ieșirea în drumul național prin acel loc. Întrucât drumul prin lizieră era blocat cu pământ, jandarmii au observat că acesta a încercat să își croiască drum cu ajutorul unei lopeți. Jandarmii l-au întrebat dacă are aplicată măsura izolării la domiciliu, iar el a negat și a spus că nu este bolnav. În momentul în care oamenii legii au verificat lista persoanelor aflate în carantină au observat că bărbatul figurează ca fiind infectat cu virusul SARS CoV-2 și  este carantinat la domiciliu", a explicat lt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi.

Iveşteanul a ajuns escortat la domiciliul unde trebuia să stea în carantină, pe numele lui fiind întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Citit 2765 ori Ultima modificare Duminică, 25 Octombrie 2020 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.