Vom avea pod peste Dunăre, dar nu şi căi de acces către el

Vom avea pod peste Dunăre, dar nu şi căi de acces către el
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

„Lucrările impresionante ale podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, construit de asocierea italiano-japoneză Astaldi-IHI, avansează într-un ritm foarte bun, însă noi întârzieri birocratice în autorizarea lucrărilor pentru drumurile de acces la pod vor transforma în 2022 această lucrare de 2 miliarde de lei în (probabil) cel mai rușinos muzeu din istorie”, trage semnalul de alarmă Asociația Pro Infrastructură. Printr-un mesaj postat pe reţelele de socializare, Asociaţia cere Guvernului să deblocheze situația autorizației de construire pentru drumurile de legătură în cel mai scurt timp.

„La cele două turnuri principale ale podului se lucrează 24/24 7/7, ele urcând zilnic cu peste doi metri. Până la finalul anului se va atinge cota finală, urmând în 2021 ca japonezii de la IHI să înceapă o altă etapă extrem de spectaculoasă: suspendarea cablurilor pe care se va sprijini tablierul metalic. În paralel, în șantierul naval VARD Brăila italienii de la Fincantieri asamblează cele 86 elemente ce vor constitui tablierul metalic al acestui pod. În afara celor două turnuri se mai execută lucrări la cele două blocuri de ancoraj ale podului și la viaductele de acces, acolo unde există autorizație de construire”, afirmă Asociaţia Pro Infrastructură într-o amănunţită radiografie.

„În schimb, drumurile de legătură de la pod spre Brăila, Jijila și Măcin ce totalizează peste 20 de km nu sunt autorizate nici până astăzi, deși contractul este semnat din ianuarie 2018. Decizia pentru exproprierile suplimentare încă nu a fost emisă, iar procedura de revizuire a acordului de mediu se prelungește nepermis de mult. Autorizarea lucrărilor abia la primăvară va împinge finalizarea lucrărilor de drum în anul 2023 și transformarea podului într-un muzeu de 2 miliarde de lei”, afirmă Asociaţia Pro Infrastructură.

Citit 3097 ori Ultima modificare Joi, 29 Octombrie 2020 22:29

2 comentarii

 • postat de Mir
  Vineri, 30 Octombrie 2020 14:35
  5.13.129.***
  Așa-i când gălățenii nu au fost în stare să-și susțină propriul proiect cu realizare tunelul pe sub Dunăre, proiect de modernizare(de deschidere, de conectare) a propriului oraș GALAȚI. Acum așteptăm în continuare cu ochii în soare să se facă la alții și gălățenii sunt lăsați să aștepte cu balele la gură să le conecteze alții orașul...când în schimb gălățenii ar fi putut și ar fi trebuit să-și susțină modernizarea propriului oraș prin conectarea sa la restul țării prin construirea tunelului pe sub Dunăre de la GALAȚI...proiect pe care unii "gălățeni" sictiriți, plictisiți de propriile vieți nu l-au susținut. Dar nu au vrut unii, ACEIAȘI GĂLĂȚENI STRÂMBĂTORI DIN NAS care prin atitudinea lor veșnic sictirită mereu și-au ținut propriul oraș în care ei trăiesc, GALAȚI, sub talpa lor, nedezvoltat, nemodernizat. Dar gălățenii se plâng în continuare și se vor văicări mereu că așa le place, să se tot plângă. Dar Galațiul rămâne ponosit fără proiecte mari de infrastructură construite în acest oraș, când ar fi putut avea tunel de tranzitare (a acestui colț de țară) a investitorilor la care visează veșnic gălățenii să vină în acest oraș năpădit de golănisme și cocălărisme, de incultură, de needucație. Nimic nou pentru GALAȚI.

  Orașul acesta GALAȚI a fost aruncat cu totul la ghena de gunoi. Nimeni nu mai ține cu acest oraș GALAȚI, nici măcar proprii cetățeni cu buletin de GL, pentru a se construi infrastructură, căi de acces și în acest oraș GALAȚI.

  Ne-au plecat și încă ne mai pleacă tinerii, copii pentru că avem un oraș MEDIOCRU lăsat în paragină, nedezvoltat, nemodernizat, nesusținut în a-și realiza propriile proiecte mari de infrastructură de modernizare a propriului oraș GALAȚI, dar noi gălățenii așteptăm să ne pice din cet mare modernizare și marea dezvoltare a propriului oraș GALAȚI.

  "Vom avea pod peste Dunăre, dar nu şi căi de acces către el" - DE CE NE MIRĂ ASTA OARE, CÂND ERA DE AȘTEPTAT CĂ ACEL PROIECT POD LA BRĂILA NU LE ERA DESTINAT GĂLĂȚENILOR, FIINDCĂ NIMĂNUI NU-I MAI PASĂ DE ACEST ORAȘ GALAȚI ȘI DE GĂLĂȚENI.
  Nici măcar gălățenilor nu le mai pasă de gălățeni...asta dacă le-a păsat vreodată.

  VAI de mintea gălățenilor.
  10
  5
  Raportează
 • postat de V
  Vineri, 30 Octombrie 2020 13:47
  86.124.205.***
  Fix de secenariul de care mi-era teama ca se va intampla se intampla acum. Cea mai scumpa lucrare de infrastructura fara infrastructura conexa. Adica ceva inutil!
  2
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.