Metoda ”COVID”, cea mai nouă escrocherie telefonică

Metoda ”COVID”, cea mai nouă escrocherie telefonică
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În ultimele săptămâni, a apărut o nouă metodă de înșelăciune, similară cu "Accidentul", prin care persoane rău intenționate sună la voia întâmplării și inventează povești cu COVID, cerând în schimb diverse sume de bani de la cei apelați. Numai în ultima săptămână, trei gălățeni au alertat poliția după ce au primit astfel de apeluri de la persoane necunoscute, care, sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost infectată cu virusul SARS-Cov2 și ar avea nevoie de un dispozitiv medical foarte scump, le-au solicitat diverse sume de bani, în scopul procurării acestuia.

Polițiștii preconizează că pot exista persoane care să cadă în plasa unor astfel de minciuni și tocmai de aceea ne avertizează să nu dăm curs unor asemenea mesaje. Escrocii pot specula orice informație care, sub imperiul "surprizei", poate fi oferită involuntar și astfel să își atragă victima într-un joc care se finalizează, de cele mai multe ori, cu piederi de mari sume de bani, care mai apoi cu greu mai pot fi recuperate.â

Ce recomandă oamenii legii:

- Nu oferiți date personale la telefon, indiferent de calitatea invocată de interlocutor!

- Nu comunicați adresa dumneavoastră niciunei persoane necunoscute care vă apelează, indiferent de pretextul invocat!

- Sunați-vă imediat membrul familiei menționat de apelant, pe numărul de telefon pe care îl cunoașteți dumneavoastră și nu pe cel indicat de acesta!

- Nu trimiteți sume de bani unor necunoscuți, indiferent cât de impresionantă este povestea pe care v-o spun la telefon!

- Dacă suspectați că ați putea fi victima unei înșelăciuni, sesizați de urgență Poliția, la numărul numărul unic de urgență 112.

Citit 2329 ori Ultima modificare Vineri, 06 Noiembrie 2020 00:03

1 comentariu

 • postat de neagogucelcurelațiimultiplicatde multe
  Joi, 05 Noiembrie 2020 19:32
  188.24.213.***
  CA DE OBICEI , SE PETRECE TOTUL CU ACORDUL MILIȚȚȚIEI, CEI CARE AU RECLAMAT AU DAT ȘI NR DE TELEFON AL APELANTULUI
  AGALE ȘI FĂRĂ CHEF 45 DE MINUTE DUREAZA SA LOCALIZEZI UN TELEFON DAR CE SĂ VEZI TOATE PLEACĂ DIN PENINTENCIARE CARE CHIAR """"""""NU EXISTA POSIBILITATEA DE A AVEA ȘI FOLOSI UN TELEFON..."""""... Intrebare .... la cine ajunge 60 la % din prejudiciul naivilor....suntem o nație in afara rațiunii ... mai elocventa la timpurile astea... Nici nu vrem nici nu putem vrea, nici macar nu sperăm sa avem un gram de logica....Tu jurnalistule... DE CE NU PUBLICI NUMERELE DE TELEFON?... HAI SĂ FIM JUMĂTATEA JUMĂTAȚII LUCRULUI BINE FACUT ... FOREVER ȘI AMIN
  2
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.