Raport de incompatibilitate, anulat de Curtea de Apel

Raport de incompatibilitate, anulat de Curtea de Apel
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au dispus anularea raportului de evaluare întocmit de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) prin care Daniel Stadoleanu, director executiv al Direcţiei Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale din cadrul Primăriei Galaţi, a fost acuzat de incompatibilitate. Hotărârea poate fi atacată cu recurs.

„Director din cadrul Primăriei Galați, acuzat de incompatibilitate” scriam pe 28 februarie 2020 despre situaţia lui Daniel Stadoleanu, director executiv al Direcţiei Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale.

Agenţia Naţională de Integritate susţinea că acesta s-ar afla în incompatibilitate pe motiv că „începând cu data de 16 septembrie 2013 exercită simultan funcţia publică de director executiv al Direcţiei Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale din cadrul Primăriei Municipiului Galaţi şi calitatea de expert contabil, respectiv expert contabil judiciar, încălcând astfel dispoziţiile art. 96, alin. (1) teza a II-a din Legea nr. 161/2003".

Potrivit actului normativ menţionat, funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice, dar şi în "alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public".

Raportul ANI a fost întocmit după şase ani de monitorizare, timp în care s-au solicitat informaţii nu numai directorului, ci şi Primăriei Galaţi. La acel moment, directorul Stadoleanu ne declara că printre documentele doveditoare transmise ANI se află şi o hotărâre a Curţii de Apel Galaţi din 2018: "Decizia Curţii de Apel a venit ca urmare a unei abţineri într-un dosar în care eram numit ca expert judiciar. Eu am făcut cerere de abţinere, m-am abţinut şi Curtea de Apel s-a pronunţat şi a spus că nu e un caz de abţinere pentru că nu există conflict de interese între calitatea de funcţionar public şi speţa în cauză. Decizia respectivă este definitivă din 2018", explica Stadoleanu.

În februarie 2020, directorul Stadoleanu ne declara că va ataca în instanţă decizia ANI şi că până la o decizie definitivă a instanţei îşi va continua activitatea de director în cadrul Primăriei Galaţi. Ceea ce a şi făcut. Şi iată că, pe 12 noiembrie 2020, Curtea de Apel i-a dat dreptate. Hotărârea poate fi atacată cu recurs.

Citit 2014 ori Ultima modificare Duminică, 15 Noiembrie 2020 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.