IN MEMORIAM – AV. LECT. UNIV. DR. NICU DURET

IN MEMORIAM – AV. LECT. UNIV. DR. NICU DURET
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Născut în aceeași zi cu marele poet Mihai Eminescu, 15 ianuarie, avocat și cadru didactic la Facultatea de Drept a Universității ”Danubius”, NICU DURET rămâne în memoria colegilor săi o prezență vie, mereu dispusă să sprijine activitățile Departamentului de Drept Public și Drept Privat. Studenții îi iubeau și îl respectau. Era unul dintre profesorii care avea zeci de solicitări de îndrumare a lucrărilor de licență și de disertație. Și când simțea că nu mai poate, mai putea puțin. Întotdeauna.

Mereu acolo, aproape de colegi și de studenți, NICU DURET ne încânta cu tot felul de aspecte controversate din practica sa avocațială. Se frământa cu pasiune să găsească soluțiile favorabile în diferitele spețe cu care se confrunta în cariera sa de avocat.

Studenții veneau cu multă plăcere la orele de curs și de seminar pentru că știau că orice aspect din teoria abstractă are, pentru domnul profesor, un exemplu viu din practica avocațială.

Se remarca prin stilul proaspăt, prin felul său cald, prin capacitatea uluitoare de a se adapta oricărei sarcini.

O torță care a ars cu putere până la final. Care ne-a lăsat acum într-un întuneric în care încă mai simțim căldura  flăcării sale. Era de notorietate faptul că suferea de anumite afecțiuni ale sănătății și, firești  anilor săi, nu mulți dar suficienți cât să strângă o vastă experiență și să devină mentor. Simțeam că nu vrea să fie protejat sau evitat atunci când este de muncă la nivelul facultății.

Știm că ne-aţi iubit și veți râmâne veșnic în inimile noastre!

Dumnezeu să vă odihnească în pace!

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,
Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

(P)

Citit 5016 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2020 16:32

2 comentarii

 • postat de Gela Gavrilă
  Vineri, 04 Decembrie 2020 17:22
  109.166.131.***
  D.zeu sa.l odihnească în pace ,am fost studenta dumnealui in prezent consilier juridic .A fost un om de mare valoare , un pedagog strălucit, de o blândețe uimitoare și un om care nu ezita sa sara in ajutorul celorlalți. Incredibil ca a plecat dintre noi atat de devreme . Drum bun către îngeri domnule profesor si prieten drag!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Blade
  Joi, 19 Noiembrie 2020 11:40
  86.34.180.***
  D-zeu sa te odihneasca maestre. Sincere condoleante!
  0
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.