Primele amenzi pentru brazii de Crăciun

Primele amenzi pentru brazii de Crăciun
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Weekendul a scos în stradă poliția, jandarmii și inspectorii silvici, în cadrul misiunii anuale de verificare a legalității transporturilor și comerțului cu brazi de Crăciun. Filtrele organizate pe raza întregului județ au avut ceva de lucru, la fel ca și echipele care s-au deplasat în teren, la diverși agenți economici care se ocupă cu comercializarea pomilor de sărbători.

Pentru primele nereguli constatate, amenzile au depășit valoarea de 4.000 de lei. "În cadrul acestor acțiuni au fost instituite filtre rutiere pe drumurile publice, care vizează controlul circulației materialului lemnos, pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare și verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun. În zilele de 11 şi 12 decembrie, pentru neregulile constatate au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, precum și a altor acte normative, fiind verificați și opt agenți economici de profil", a explicat ag. șef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

În perioada următoare, polițiștii vor continua activitățile de prevenire și combatere a delictelor silvice și vor aplica sancțiuni, în cazul depistării unor încălcări ale legislației în domeniu.

Citit 1593 ori Ultima modificare Duminică, 13 Decembrie 2020 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.