Pasajul ”Dunărea” are nevoie de lucrări suplimentare
Foto: Marian Calestru

Pasajul ”Dunărea” are nevoie de lucrări suplimentare
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

A trecut aproape o lună de când semnalam că, la intrarea în Pasajul „Dunărea” dinspre Romarta, tavanul este puternic umezit, iar tencuiala a crăpat şi se desprinde. Iar Primăria Galaţi ne asigura că lucrarea este în garanţie şi că a fost dată constructorului pentru remediere. Deocamdată, după cum se poate vedea din imagini, nu s-a remediat nimic, dar măcar s-a aflat care este cauza.

„Este o prelingere a apei pluviale, cel mai probabil o omisiune a proiectanţilor”, explicat primarul Ionuţ Pucheanu, în emisiunea „Ediţie Specială” la Pro Lider FM. Contrazicând opiniile gălăţenilor care au acuzat infiltraţii în pasaj.

„Soluţia tehnică este una extrem de facilă. Pentru că lucrarea este încă în garanţie, constructorul urmează să facă un fel de streaşină, un fel de cozoroc pentru ca apa să nu se mai prelingă direct pe perete, în funcţie de cum plouă sau de cum bate vântul”, a precizat edilul-şef.

Dincolo de probleme, pasajul, redeschis traficului pietonal pe 27 august anul acesta, se bucură în continuare de atenţia gălăţenilor şi devine un spaţiu neconvenţional pentru filmări de tot felul. Dacă până acum am scris despre patru videoclipuri muzicale realizate în sau cu pasajul în fundal, la începutul săptămânii doi tineri filmau acolo câteva trucuri.

Reamintim că asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Proiect SA - BTFarch Ro Company SRL s-a ocupat de proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare a pasajului. Prețul cu TVA pentru cele două copertine a fost de 814.340,16 lei, cuprins în contractul de 2.286.161,64 de lei cu TVA pentru modernizarea pasajului.

Citit 5376 ori Ultima modificare Vineri, 18 Decembrie 2020 22:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.