Cât ne costă masa de Crăciun

Cât ne costă masa de Crăciun
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sărbătorile de iarna se apropie vertiginos, iar toată lumea începe pregătirile pentru masa de Crăciun, aceasta fiind cea mai bună ocazie pentru a petrece timp împreună cu prietenii și familia, chiar şi în formula redusă impusă de pandemie. Masa tradițională constă de regulă în specialitați din carne de porc, sarmale, salată de boeuf și cozonac, iar pentru procurarea acestor alimente se creează febra cumpăraturilor specifică sărbătorilor. Pentru a afla ce magazine sunt mai convenabile pentru cumpărarea produselor pentru Craciun, am vizitat mai multe spații comerciale, oprindu-ne în câteva destinaţii potrivite şi pentru clienţi, pentru a vedea preţurile: Kaufland, Auchan și Carrefour.

La Kaufland, specialitățile de Crăciun, în cazul în care nu aţi putut să vi le faceţi în casă, sunt cam piperate la preţ: 250 de gr de jumări costă în jur de 20 de lei, un kg de slănină - 30 de lei, în cazul cotletului de porc gălăţenii ajung să plătească în jur de 40 de lei kg, pentru carnea tocată folosită în special la sarmale aproximativ 15 lei kg, iar pentru cârnații de casă, în jur de 15 lei kg.

La Auchan, găsiți 250 de gr de jumări la prețul de 13 lei, un kg de slănină, la 14 lei, cotletul îl putem găsi cu în jur de 24 de lei kg, carnea tocată - 15 lei kg, iar cârnații de casă -  20 de lei kg.

La Carrefour, prețul pentru 250 gr de jumări este de 14 lei, slănina pornește de la 13 lei, cotletul de porc 21 de lei kg, cârnații românești 15 lei kg, iar carnea tocată 17 lei kg. 

Pentru ingredientele necesare pregătirii salatei de boeuf, a piftiei și a sarmalelor (ouă, faină, ulei, legume, condimente etc) prețurile sunt în jur de 150 de lei, în funcție de cantitate, în toate unitațile comerciale enumerate. Când vine vorba de desert, dacă alegem varianta de a achiziționa un cozonac, costurile variază, în funcţie de preferințe, de la 10 de lei până la 80 de lei. 

Un calcul estimativ ne demonstrează că pregătirea unei mese de Crăciun costă în jur de 400 de lei, fără a uita însă de băuturile dorite, astfel costurile crescând și mai mult, în funcție de alegerile făcute.

Citit 1341 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 02:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.