UPDATE În şedinţa Consiliului Local Galați, în locul unui ales PSD a votat o altă persoană | Ce spun autorităţile

UPDATE În şedinţa Consiliului Local Galați, în locul unui ales PSD a votat o altă persoană | Ce spun autorităţile
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

UPDATE. Zece proiecte de hotărâre, printre care şi majorarea impozitelor şi a taxelor locale pe 2021, au fost aprobate, joi, 17 decembrie 2020, în şedinţa ordinară a Consiliului Local cu votul unei persoane care nu deţinea calitatea de ales local, dar care a ridicat mâna în locul social-democratului Gheorghe Bezman.

Şedinţa Consiliului Local din 17 decembrie s-a desfăşurat pe Zoom şi a fost transmisă în direct pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Galaţi. După o oră şi 13 minute, în timp ce era dezbătut proiectul 24 al ordinii de zi, în imagini se vede cum consilierul local PSD Gheorghe Bezman se ridică şi îi „predă ştafeta” unui bărbat. În intervalul de timp 1:13:15 - 1:40:00, cetăţeanul respectiv a votat toate proiectele de hotărâre la fel ca grupul PSD.

După votul celui de-al 34-lea proiect, consilierul local PNL Valeriu-Laurenţiu Onose i-a atras atenţia preşedintelui de şedinţă, viceprimarul PSD Sorin Enache: „În locul domnului Gheorghe Bezman votează altcineva!”. „Îl punem să se prezinte?”, a replicat viceprimarul. „Ar trebui, că altfel e un vot viciat”, a spus Onose. 

Auzind discuţia, persoana s-a ridicat şi a dispărut din imagine. Viceprimarul a ţinut să le reamintească aleşilor că pot vota şi pe chat: „Fiecare om poate avea nişte probleme speciale. Din câte am înţeles, se află la o conferinţă şi vrea să îşi aducă aportul şi dumnealui la acest Consiliu Local”. „Nu prin mandatari”, a punctat liberalul Onose.

Gheorghe Bezman a revenit în şedinţă, dar n-a fost întrebat cine a exercitat votul său în mod ilegal.

Ce spun autorităţile

„Situația de la ultima ședință a Consiliului Local care s-a desfășurat online este în analiză”, ne-a transmis Primăria Galaţi.

„Acele proiecte vor fi transmise pentru legalitate la Instituţia Prefectului şi atunci vom vedea. Eu nu ştiu ce s-a întâmplat, iar dacă ceilalţi consilieri n-au avut foarte mult de comentat, înseamnă că incidentul n-a fost foarte grav”, a declarat subprefectul judeţului Galaţi, Viorica David, care a participat ca invitat la lucrările şedinţei.

Consilierul Gheorghe Bezman nu a putut fi contactat, iar liderul executiv al PSD Galaţi, Costel Fotea, nu a avut prea multe comentarii cu privire la şedinţa CL: „Nu ştiu exact care este fapta şi cât de gravă este, dar dacă este foarte gravă nu ne permitem să acceptăm astfel de greşeli”.

CITEȘTE ȘI: PSD a decis majorarea taxelor şi a impozitelor locale pentru 2021


O situaţie pe cât de absurdă pe atât de reală s-a petrecut în şedinţa ordinară a Consiliului Local din această după-amiază, întrunire desfăşurată on-line şi transmisă în direct pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Galaţi. În locul consilierului local PSD Gheorghe Bezman a votat o cu totul altă persoană!

În imaginile transmise live se vede clar cum, după o oră şi 13 minute de şedinţă, Gheorghe Bezman se ridică, iar în locul său se aşază un bărbat. În intervalul de timp 1:13:15 - 1:40:00, cetăţeanul respectiv votează toate proiectele de hotărâre, la fel ca grupul PSD.

Probabil că ar fi votat liniştit până la finalul şedinţei, dacă nu ar fi intervenit consilierul local PNL Valeriu-Laurenţiu Onose, atrăgându-i atenţia preşedintelui de şedinţă, viceprimarul PSD Sorin Enache: „Mi se pare că în locul domnului Gheorghe Bezman votează altcineva!”.

„Îl punem să se prezinte?!”, a replicat viceprimarul.

„Ar trebui, că altfel e un vot viciat. Votează altcineva”, a spus consilierul liberal.

„A lăsat camera şi a plecat!”, a precizat şi consilierul local USR Andrei Postică

Auzind toată discuţia, persoana cu pricina s-a ridicat şi a dispărut din imagine.

Viceprimarul Sorin Enache a ţinut să le reamintească aleşilor că pot vota şi pe chat, în cazul în care nu pot fi în faţa camerei de luat vederi: „Fiecare om poate avea nişte probleme speciale. Din câte am înţeles, se află la o conferinţă şi vrea să îşi aducă  aportul şi dumnealui la acest Consiliu Local”, a încercat să explice viceprimarul.

„Nu prin mandatari”, a punctat liberalul Onose.

În imaginea de mai jos, adevăratul Gheorghe Bezman:

Gheorghe Bezman a revenit în şedinţă, dar nu a cerut cuvântul pentru a explica ce anume s-a întâmplat şi cine este persoana care a exercitat un vot în mod ilegal.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu proiectele de hotărâre aprobate în intervalul în care în locul social-democratului Bezman a votat altcineva.  

 

Citit 7625 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 03:48

12 comentarii

 • postat de Major
  Marți, 22 Decembrie 2020 03:37
  5.13.196.***
  Si totusi s-a pus batista pe tambal oamenii uita si gata , ce s-a votat , indiferent cine a fost la buton , nu conteaza , ramane votat, cainii latra , ursul trece.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Votant pacalit
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 05:47
  5.13.216.***
  Liderul executiv al PSD Galaţi, Costel Fotea, nu a avut prea multe comentarii cu privire la şedinţa CL: „Nu ştiu exact care este fapta şi cât de gravă este, dar dacă este foarte gravă nu ne permitem să acceptăm astfel de greşeli”.

  Neștiutor mai sunteti. E un furt ordinar !
  Dosar penal.
  3
  12
  Raportează
 • postat de Votant pacalit
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 05:43
  5.13.216.***
  "Eu nu ştiu ce s-a întâmplat, iar dacă ceilalţi consilieri n-au avut foarte mult de comentat, înseamnă că incidentul n-a fost foarte grav”, a declarat subprefectul judeţului Galaţi, Viorica David, care a participat ca invitat la lucrările şedinţei"

  Comentam noi, cei care v-au votat !
  Formidabili sunteți !
  3
  10
  Raportează
 • postat de Votant mintit
  Vineri, 18 Decembrie 2020 20:25
  5.13.216.***
  Clar ca lumina zilei. Și, totuși, la cele câteva comentarii acuzatorii la ce s-a întâmplat în ședința de consiliu, sunt și "dislaicuri".
  Caz penal. Chiar mai multe, adică și pentru cei care-l acoperă.
  Rușine sa va fie! Nu meritați nicio fărâmă de respect!
  4
  19
  Raportează
 • postat de Gagan33
  Vineri, 18 Decembrie 2020 16:35
  82.137.8.***
  Politica romaneasca la exact 31 de ani de la Revolutie....pr asta s au sacrificat oamenii aceea ca sa vina unii sa isi bata pur si simplu joc de democratie. Halal PSD
  3
  20
  Raportează
 • postat de paloma
  Vineri, 18 Decembrie 2020 14:31
  5.13.166.***
  Ce va suparati ??? psd-ul e majoritar !!! Au fraierit un judet intreg si continua sa fraierasca in continuare !!!
  4
  18
  Raportează
 • postat de Tudor V
  Vineri, 18 Decembrie 2020 12:34
  89.136.0.***
  La noi totul este posibil. Mai ales cand trimitem politruci a(i)uriti sa ne reprezinte (inclusiv prin absenta la vot, sau anularea votului)! Iar situatii de gen au fost si la nivel parlamentar, cand o ”aleasa” si-a trimis nepoata in Parlament in locul ei sa voteze. Si ulterior a ajuns europarlamentar (aleasa, nu nepoata, dar probabil si ultima se invarte tot in jurul matusii)! Nimic de mirare!
  7
  30
  Raportează
 • postat de Puiu
  Vineri, 18 Decembrie 2020 06:53
  5.13.196.***
  Infractiunea trebuie taxata, dar cum o mana spala pe cealalta si ele amandoua fata e greu sa vezi asa ceva stupid pina si ei se acopere intre ei , De aceia e lumea scarbita de politica.
  5
  29
  Raportează
 • postat de Irina
  Joi, 17 Decembrie 2020 23:48
  82.79.132.***
  Ca la prosti!
  Unul are sigla rosie in spate, ceilalti sunt atenti la monitor si ridica mana doar dupa ce voteaza el.
  Nu le pasa ce se discuta, sunt atenti doar la culoarea rosie si manuta sefului.
  Daca asa merg lucrurile, nu putem sa ne suparam ca a plecat unul sa traga un pui de somn in timpul sedintei, poate vota si bona filipineza in locul lui.

  Ca se practica, stim.
  Dar sa o faci cu neobrazare, in vazul tuturor, fara sa-ti pese... se numeste golanie.
  7
  62
  Raportează
 • postat de Zorro
  Joi, 17 Decembrie 2020 21:03
  5.13.202.***
  Intrebare pentru mister Enache si Bezman, cum oare poate fi atent acest consilier local si la conferința...si la ședința CL Galați? Ori votează la.misto sau cum a dictat partidul...ori la conferința e doar cu prezenta?!?!?! Ipocrizie marca PSD, hoția pe fata, indolența și incompetenta maxima!
  6
  58
  Raportează
 • postat de Dan
  Joi, 17 Decembrie 2020 20:39
  188.24.199.***
  Lipsa de respect si dovada de dezinteres total !
  7
  58
  Raportează
 • postat de just
  Joi, 17 Decembrie 2020 20:03
  89.137.230.***
  E infractiune!
  7
  56
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.