Recital cameral Trio transmis live

Recital cameral Trio transmis live
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Instrumentiștii Gheorghe Constantinescu (clarinet), Tereza Gânju (violoncel) și Ludmila Calalb (pian) se vor reuni în spectacolul "Recital cameral Trio", duminică, 17 ianuarie 2021, de la ora 19,00, pentru a parcurge dificultățile partiturilor Triourilor op. 11, în Si bemol Major de Ludwig van Beethoven și op. 114, în la minor, de Johannes Brahms. Spectacolul va fi transmis live, pe pagina de Facebook a Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, de la ora 19,00.

Gheorghe Constantinescu, prim clarinetist al orchestrei simfonice a Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, este unul dintre cei mai activi instrumentiști, cu o bogată activitate concertistică și camerală, colaborând cu cu orchestre simfonice din Timișoara, Arad, Sibiu, Craiova, fiind, din 2015, profesor la catedra de clarinet din cadrul Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin”, precum şi, din 2016, șef partidă în cadrul Filarmonicii „Lyra-George Cavadia” din Brăila.

Ludmila Calalb s-a afirmat, din 2016, pe scena gălățeană, odată cu angajarea ca maestru corepetitor la Teatrul de Operă și Operetă „Nae Leonard”. Având o temeinică pregătire pianistică și muzicală desăvârșită la Universitatea de Stat a Artelor și Academia de Muzică din Chișinău, Ludmila Calalb a obţinut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale şi  este asistent universitar la Facultatea de Arte a Universității „Dunărea de Jos”.

Absolventă a Facultății de Muzică Transilvania din Brașov, secția interpretare instrumentală la clasa prof. Aurel Niculescu, Tereza Gânju și-a început studiile muzicale la Galați, unde a revenit apoi în anul 1998, ca artist instrumentist în cadrul orchestrei simfonice a teatrului. Între anii 2001-2004 se va angaja la Opera din Brașov și Filarmonica din Craiova, pentru ca mai apoi să revină definitiv la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați. În afara activității din cadrul orchestrei simfonice gălățene și a celei ale Filarmonicii „Lyra-George Cavadia” din Brăila, Tereza Gânju susține permanent o intensă activitate camerală, ca membră a cvartetului L’Amour, în recitaluri și concerte.

Citit 2326 ori Ultima modificare Joi, 11 Februarie 2021 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.