Drame din cauza focului deschis. Un mort și doi răniți în incendii în locuințe

Drame din cauza focului deschis. Un mort și doi răniți în incendii în locuințe
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

O gălățeancă a murit, iar alți doi bărbați au fost răniți în urma a două incendii izbucnite din cauza neglijenței. O tigaie uitată pe foc a stârnit panică printre locatarii unii bloc din Țiglina, iar o lumânare uitată aprinsă în apropiere de materiale combustibile a însemnat sfârșitul pentru femeia în vârstă, dar și multă suferință pentru soțul ei, care s-a ales cu arsuri și a ajuns la spital. 

Cele două incendii au fost provocate de focul nesupravegheat în locuințe, în cea mai geroasă noapte din această iarnă înregistrată la Galați. Primul eveniment în care un gălățean de 50 de ani, care locuiește într-un apartament de la etajul al patrulea al unui bloc de pe strada Constructorilor a fost la un pas să își piardă viața  a avut loc sâmbătă seară, fumul gros și flăcările alarmându-i pe vecinii care au sunat la 112. Mai multe echipaje, două mașini de stingere, o autoscară și o ambulanță SMURD au fost direcționate la fața locului. Pompierii au fost puși în fața unei misiuni foarte dificile, care a avut în centru salvarea proprietarului rămas captiv și inconștient în locuință. ”Incendiul de la etajul al patrulea se manifesta cu degajări mari de fum. Operațiunile de localizarea și lichidarea rapidă a incendiului au redus semnificativ pagubele și au dus la salvarea proprietarului, un bărbat de 50 de ani. Acesta a fost găsit inconștient într-una dintre camere, cel mai probabil din cauza fumului produs de tigaia uitată pe foc”, a explicat Dan Ionașcu, din cadrul Biroului de Presă al ISU Galați. Proprietarul a fost dus de urgență la spital, unde se află internat, în afara oricărui pericol. Focul izbucnit de la tigaia uitată i-au distrus bucătăria, de la tâmplărie la mobilier și aparatura de uz casnic.

Pensionară moartă de la o lumânare 

La câteva ore de la focul de pe Constructorilor, un incendiu cu consecințe și mai grave a izbucnit într-o casă de pe strada Tufănelelor. O cameră a casei a luat foc, flăcările cuprinzând-o pe proprietara în vârstă de 84 de ani, dar și pe soțul acesteia. Pompierii ajunși la fața locului nu au putut decât să limiteze și să stingă focul. Femeia nu a avut nicio șansă, în timp ce soțul ei a fost salvat, dar cu arsuri la picioare și intoxicație cu fum. ”Vârstnica de 84 de ani a fost găsită decedată de către echipajele de pompieri care au lichidat incendiul, în timp ce soțul acesteia a fost scos dintr-o camera alăturată și transportat la Spitalul Clinic de Urgență Galați, din cauza intoxicației cu fum și a arsurilor de gradul întâi, suferite pe membrele inferioare. Cauza incendiului a fost o lumânare lăsată aprinsă în camera care a luat ulterior foc”, explică reprezentanții ISU Galați. 

Citit 4303 ori Ultima modificare Duminică, 17 Ianuarie 2021 22:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.