Vărul lui Bute – victimă şi inculpat

Vărul lui Bute – victimă şi inculpat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Niciunul dintre cei implicaţi în bătaia din Pechea, unde victimă a căzut vărul celebrului Lucian Bute, nu a scăpat de braţul lung al legii. Şi când spunem niciunul ne referim şi la victimă, şi la inculpaţi, deoarece toţi au ajuns pe banca acuzaţilor.

Cei cinci agresori ai lui Gelu Bute au fost trimişi în judecată de către procurorii Parchetului Tribunalului Galaţi, dar nici bătutul nu a scăpat de acuzaţii, el fiind acum într-o postură deloc de invidiat - şi de inculpat, şi de parte vătămată. Gelu Bute este acuzat de port de armă albă şi de lovire şi alte violenţe.

Asta după ce l-a atacat pe Cătălin Adrian Neagu, zis Turcu, lovindu-l cu pumnii şi atacându-l cu un briceag. De altfel, Neagu are şi el dublă calitate, de inculpat, dar şi de victimă.

Arestare prelungită pentru cei cinci

Dosarul a ajuns la instanţă vinerea trecută, dar, ieri, judecătorii au verificat legalitatea actului de sesizare (rechizitoriul, n.a.), dar şi a măsurii arestării preventive.

Arestarea celor cinci a fost prelungită, dar decizia poate fi atacată cu recurs, iar următorul termen de judecată s-a fixat pentru 3 octombrie. Deocamdată, ieri, doar cei cinci, care sunt încarceraţi, au fost prezenţi în instanţă, urmând ca, în octombrie, şi Gelu Bute să cunoască, prin judecător, acuzaţiile care-i sunt aduse.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunal, procurorul Liliana Istrate, ne-a făcut cunoscută trimiterea celor cinci în judecată pentru tentativă la omor, dar şi a lui Gelu Bute, pentru acuzaţiile redate mai sus.

Dosarul îşi aşteaptă recursul

Cei cinci sunt: Ion Stoica (zis Nelu Şoricaru), Costel Rosloveanu (zis Parda), Ion Petcu (zis Mana), Cătălin Adrian Neagu (zis Turcu) şi Marian Oană. Ei au fost ieri în boxă, având fiecare câte un apărător, şi se preconizează o cerere de schimbare a încadrării din tentativă la omor în vătămare corporală gravă.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în acest dosar, cu atât mai mult cu cât curând se va judeca şi recursul împotriva măsurii prelungirii stării de arest.

Citit 2460 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.