Primăria le plăteşte întreţinerea gălăţenilor înglodaţi în datorii

Primăria le plăteşte întreţinerea gălăţenilor înglodaţi în datorii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înglodaţi în datorii la întreţinere, numeroşi gălăţeni au solicitat sprijinul Primăriei pentru că nu se mai puteau descurca deloc cu zerourile de pe statul de plată.

Din numărul total de cereri, comisia special constituită a analizat până în prezent 248 de solicitări, aprobând, în urma anchetelor sociale, 19.

Aleşii locali au votat acordarea ajutoarelor de urgenţă în vederea achitării datoriilor la întreţinere pentru persoane aflate într-o situaţie foarte grea.

Pe lista celor 19 beneficiari de ajutoare se află pensionari singuri sau familii de pensionari fără susţinători legali ori cu susţinători legali care nu îi pot ajuta din cauza propriei sărăcii, copii orfani de ambii părinţi, familii de persoane cu handicap gradul I,II,III sau care prezintă probleme grave de sănătate ori gălăţeni suferinzi de boli incurabile care au necesitat tratamente costisitoare şi care nu pot munci.

În total, municipalitatea a alocat 55.360 de lei pentru aceste ajutoare.

Cea mai mare sumă, 7.000 de lei din cei 11.663 de lei adunaţi la întreţinere, a fost acordată unei „familii” bazate pe concubinaj în care ambii parteneri sunt analfabeţi, dar au nu mai puţin de 6 copii, deşi stau într-un apartament cu o cameră.

Municipalitatea a încercat să acopere măcar jumătate, dacă nu integral suma sau debitul fără penalităţi de la întreţinere.

După depăşirea situaţiei de criză prin acordarea ajutorului de urgenţă, Primăria va continua monitorizarea familiilor beneficiare.

Se are în vedere prevenirea abandonului şcolar, intervenţia în caz de neglijenţă şi abuz, prevenirea abandonului copilului, integrarea socio-profesională a părinţilor sau a celorlalţi membri ai familiei apţi de muncă, prevenirea cazurilor de violenţă domestică şi prevenirea marginalizării sociale.

Citit 1252 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.