Şcoli în Ungaria

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Viitor sumbru pentru Micherechi: La şcoala generală din Micherechi învaţă 201 copii.

La mijlocul lui iunie vor părăsi băncile instituţiei 28 de elevi, majoritatea lor continuându-şi studiile la Liceul „Nicolae Bălcescu" din Jula.

La toamnă, însă, se vor aşeza pentru prima dată în băncile şcolii din Micherechi doar 7 copii, cu toate că de la grădiniţă ies 13 copii.

Sunt zvonuri că din toamna alţi 15 copii vor învăţa în altă parte. Nu trebuie să fii mare matematician ca să-ţi dai seama de viitorul sumbru al  şcoalii din Micherechi.

Şi al  întregului sat, care (încă) se laudă că este singura localitate din Ungaria cu o populaţie majoritar românească.

De câţiva ani, aşa-numita „şcoala bilingvă" (se citeşte: româno-maghiară) din Micherechi a devenit tot mai mult şcoala ungurească.

* Refuz total: Consiliul Local din Jula a decis că nu va preda şcoala şi căminul românesc din Jula în administrarea Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria.

Reamintim că ATRU a înaintat până acum de trei ori cererea pentru preluarea Şcolii generale, liceului şi căminului de elevi români „N. Bălcescu” din Jula: prima data în 29 decembrie 2007,  apoi, în 29 decembrie 2008, şi în 29 decembrie 2009, de fiecare dată primind răspuns negativ atât din partea Autoguvernării Româneşti din Jula, cât şi din partea Consiliului Local al oraşului.

Citit 797 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.