O nouă donare de sânge a preoţilor şi tinerilor tecuceni
Foto: Costiuc Petrică

O nouă donare de sânge a preoţilor şi tinerilor tecuceni
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Nevoia acută de sânge din unitățile medicale i-a determinat pe preoții și credincioșii din protopopiatul Tecuci să se mobilizeze, pentru a doua oară în mai puțin de o lună, pentru a dona sânge, aflăm de la părintele Rareş Bucur.

După ce, la mijlocul lunii mai, 45 de preoți și credincioși din Tecuci au donat sânge pentru bolnavii din spitale, pe 7 iunie, 35 de tineri voluntari din cadrul Ligii Tineretului Creştin Ortodox (LTCOR) din Tecuci au donat, însoţiţi în demersul lor de preoţi tecuceni. 

În eparhia Dunării de Jos, de la începutul campaniei "Donează sânge, salvează o viață!", derulată de Patriarhia Română încă din 2014, foarte mulţi preoţi şi numeroşi credincioşi au donat sânge, la îndemnul ÎPS Casian, mulţi devenind donatori permanenţi. Luni, cei 35 de tineri voluntari din cadrul LTCOR Tecuci s-au deplasat la Galaţi, pentru a dona sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, Protoieria Tecuci asigurând transportul. 

Liga Tineretului Creştin Ortodox din Tecuci a fost înfiinţată în 1998, la iniţiativa slujitorilor din Tecuci, cu ajutorul profesorilor de Religie. De-a lungul celor 23 de ani de existenţă, elevii şi tinerii de la LTCOR Tecuci s-au implicat în numeroase activităţi religioase şi filantropice. În urma inundaţiilor din 2005 şi 2007, voluntari ai Ligii Tineretului tecucean au ajutat la curăţarea caselor afectate de revărsarea apelor, la rezidirea caselor dărâmate şi au oferit îmbrăcăminte şi obiecte de uz zilnic.

Citit 934 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iulie 2021 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.