La Galați, continuă campania de donare de sânge a clerului și credincioșilor
Foto: Costiuc Petrică

La Galați, continuă campania de donare de sânge a clerului și credincioșilor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În cele 41 de centre de transfuzii din România, numărul donatorilor în ultima perioadă a scăzut foarte mult, iar nevoia acută de sânge este în continuare destul de mare. În contextul pandemiei, pentru a facilita accesul cât mai multor persoane la donare, programul de lucru în centrele de transfuzie sangvină a fost prelungit şi sâmbăta. Ieri, la Galaţi, au donat sânge preoţi şi credincioşi din zona Tecuciului. 

În cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”, derulată de Patriarhia Română încă din anul 2014, Arhiepiscopia Dunării de Jos a intensificat, în contextul medical și epidemiologic actual, acţiunile de donare de sânge. 

La îndemnul Înalt Prea Sfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, foarte mulţi preoţi şi credincioşi din Eparhia Dunării de Jos au donat sânge, mulţi dintre aceştia devenind donatori permanenţi. Ieri, 20 mai 2021, aflăm de la părintelel Rareş Bucur, a venit rândul unor preoţi şi credincioşi din cadrul protopopiatului Tecuci, judeţul Galaţi, să doneze sânge. Au participat 45 de voluntari care au dorit să vină în sprijinul persoanelor aflate pe patul spitalelor şi care au nevoie urgentă de sânge în această perioadă dificilă. Donatorii au fost mobilizaţi de părintele protoiereu de Tecuci, iar deplasarea acestora de la Tecuci la Centrul Regional de Transfuzie Sangvină din Galaţi s-a realizat cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind protecţia sanitară împotriva răspândirii noului coronavirus. Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Transfuzie Sangvină Galaţi. 

O singură unitate de sânge donat poate salva până la 3 vieţi. Preoţii şi credincioşii din cadrul protopopiatului Tecuci se mobilizează exemplar pentru această campanie umanitară, răspunzând cu disponibilitate în fiecare an la nevoia acută de sânge. Campania de donare de sânge organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos continuă în perioada următoare cu alţi slujitori şi credincioşi din parohiile Eparhiei Dunării de Jos.

CITEȘTE ȘI: O nouă donare de sânge a preoţilor şi tinerilor tecuceni

Citit 1223 ori Ultima modificare Luni, 14 Iunie 2021 01:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.