UPDATE. Deputatul PNL George Stângă, înregistrat de procurorii DNA. Intervenţii făcute la ministrul Transporturilor

UPDATE. Deputatul PNL George Stângă, înregistrat de procurorii DNA. Intervenţii făcute la ministrul Transporturilor
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

Potrivit G4Media.ro, liderul organizaţiei judeţene a PNL Galaţi, deputatul George Stângă, a fost înregistrat de procurorii DNA chiar în biroul ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, în timp ce îi cerea acestuia să îi păstreze în funcție pe șefii Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) şi ai Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați. Motivul intervenţiilor repetate ale politicianului îl reprezintă, conform procurorilor, încercarea lui Stângă de a demonstra "că are influență politică și pentru ca să câștige astfel conducerea PNL Galați".

Potrivit jurnaliştilor de la G4Media.ro, în cadrul urmăririi penale într-un dosar de luare de mită, trafic de influență și constituire de grup infracțional organizat, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au montat tehnică de supraveghere audio-video și în biroul ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, și au surprins mai multe discuții. George Stângă a fost înregistrat la jumătatea lunii iunie, în timp ce îi cerea ministrului Transporturilor să îi păstreze în funcție pe șefii AFDJ şi APDM Galați. Intervenţia lui Stângă ar fi avut loc la rugămintea liderului PNL Constanța, Bogdan Huțucă, pentru ca deputatul să demonstreze că are influență politică și să câștige conducerea PNL Galați.

"Aș vrea să te rog frumos să îmi prelungești mandatele celor doi directori…, sunt luna asta amândouă, și la AFDJ, și la APDM, și principalul lucru, ți-o spun din tot sufletul, pentru mine este raționamentul politic, că eu am alegeri interne în partid și nu mi-ar conveni să…, adică nu zic că aș pierde alegerile la Galați, dar nici un aș avea o situație foarte confortabilă dacă mi-aș pierde oamenii de acolo", se arată în înregistrări.

Trebuie precizat că şefii celor două instituţii sunt liberalii Sorin Creţu - AFDJ, şi Alexandru Gabriel Şerban - APDM, liderul recent reales al organizaţiei municipale a PNL Galaţi.

Câteva zile mai târziu după prima intervenţie, Stângă a revenit insistent: „Domnule ministru, fac ce vrei tu! Ajută-mă cu astea patru luni. Ține-mi-i patru luni și după aia îți promit că nu mai vin pe la tine pentru ei. Faci tu ce consideri". "Te referi la APDM și la AFDJ?", a întrebat ministrul, iar senatorul gălăţean a confirmat.

Conform G4Media.ro, Stângă a şi fost în biroul ministrului împreună cu Sorin Crețu, șeful AFDJ Galați.

Ce spune ministrul Drulă

"În cazul regiei autonome AFDJ Galați, am schimbat în această primăvară membrii Consiliului de Administrație. Noile numiri sunt exclusiv pe criterii de profesionalism, oameni cu CV-uri solide. Deocamdată, mandatele acestora sunt interimare (pe patru luni, cu prelungire două luni, conform legii) urmând ca în perioada următoare să derulăm la nivelul ministerului procedura de selecție a mandatelor de patru ani. Numirea directorului general al AFDJ Galați este atributul consiliului de administrație, conform legii, nu al ministrului. Le-am spus întotdeauna oamenilor politici că pentru mine profesionalismul, competența și integritatea sunt principii nenegociabile", a declarat ministrul Cătălin Drulă, pentru G4Media.ro.

Ce face George Stângă

Deputatul George Stângă a anunţat pe pagina sa publică de Facebook că şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al filialei judeţene PNL Galați: "Candidez pentru un nou mandat de președinte al PNL Galați, ghidat de câteva principii de la care nu voi abdica: eficiență, integritate și exigență. Eficiența vizează proiectele pe care le propunem gălățenilor. Integritatea ține de promisiunile pe care le facem și le-am făcut gălățenilor. Exigență pentru că îmi doresc ca PNL Galați să își continue drumul ascendent. Am încredere că, aplicând aceste principii în viitor, PNL Galați poate fi un model de conduită politică. PNL Galați este ca o familie pentru mine". 


Potrivit G4Media.ro, liderul organizaţiei judeţene a PNL Galaţi, deputatul George Stângă, a fost înregistrat de procurorii DNA chiar în biroul ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, în timp ce îi cerea acestuia să îl păstreze în funcție pe șeful Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați. Aşa rezultă din propunerea de arestare preventivă transmisă de procurorii DNA Tribunalului Constanța, consultată de G4Media.ro.

Conform sursei citate, în cadrul urmăririi penale din dosarul de luare de mită, trafic de influență și constituire de grup infracțional organizat, procurorii DNA au montat tehnică de supraveghere audio-video și în biroul ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, și au surprins mai multe discuții.

„Aș vrea să te rog frumos să îmi prelungești mandatele celor doi directori…, sunt luna asta amândouă, și la AFDJ, și la APDM, și principalul lucru, ți-o spun din tot sufletul, pentru mine este raționamentul politic, că eu am alegeri interne în partid și nu mi-ar conveni să…, adică nu zic că aș pierde alegerile la Galați, dar nici un aș avea o situație foarte confortabilă dacă mi-aș pierde oamenii de acolo”, se arată în înregistrări. Câteva zile mai târziu, Stângă a revenit insistent: „Domnule ministru, fac ce vrei tu! Ajută-mă cu ăstea patru luni. Ține-mi-i patru luni și după aia îți promit că nu mai vin pe la tine pentru ei. Faci tu ce consideri”. „Te referi la APDM și la AFDJ?”, a întrebat ministrul, iar senatorul gălăţean a confirmat.

“Procurorii arată, în propunerea de arestare, că intervenția ar fi avut loc pentru ca deputatul Stângă să demonstreze că are influență politică și pentru ca să câștige astfel conducerea PNL Galați”, se precizează în articol.

Stângă tocmai şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al filialei PNL Galați.

Detalii puteţi afla aici:

BREAKING STENOGRAME Cum încercau să intervină doi liberali cu influență pe lângă ministrul Drulă ca să le țină oamenii în funcții: ”Domnule ministru, fac ce vrei tu!”/ Afaceriștii reținuți de DNA: ”Drulă nu e om, e câine (…) Omul e nebun! Nu se înțelege cu nimeni”

Citit 17885 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Iulie 2021 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.