UPDATE. Deputatul PNL George Stângă, înregistrat de procurorii DNA. Intervenţii făcute la ministrul Transporturilor

UPDATE. Deputatul PNL George Stângă, înregistrat de procurorii DNA. Intervenţii făcute la ministrul Transporturilor
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

Potrivit G4Media.ro, liderul organizaţiei judeţene a PNL Galaţi, deputatul George Stângă, a fost înregistrat de procurorii DNA chiar în biroul ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, în timp ce îi cerea acestuia să îi păstreze în funcție pe șefii Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) şi ai Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați. Motivul intervenţiilor repetate ale politicianului îl reprezintă, conform procurorilor, încercarea lui Stângă de a demonstra "că are influență politică și pentru ca să câștige astfel conducerea PNL Galați".

Potrivit jurnaliştilor de la G4Media.ro, în cadrul urmăririi penale într-un dosar de luare de mită, trafic de influență și constituire de grup infracțional organizat, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au montat tehnică de supraveghere audio-video și în biroul ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, și au surprins mai multe discuții. George Stângă a fost înregistrat la jumătatea lunii iunie, în timp ce îi cerea ministrului Transporturilor să îi păstreze în funcție pe șefii AFDJ şi APDM Galați. Intervenţia lui Stângă ar fi avut loc la rugămintea liderului PNL Constanța, Bogdan Huțucă, pentru ca deputatul să demonstreze că are influență politică și să câștige conducerea PNL Galați.

"Aș vrea să te rog frumos să îmi prelungești mandatele celor doi directori…, sunt luna asta amândouă, și la AFDJ, și la APDM, și principalul lucru, ți-o spun din tot sufletul, pentru mine este raționamentul politic, că eu am alegeri interne în partid și nu mi-ar conveni să…, adică nu zic că aș pierde alegerile la Galați, dar nici un aș avea o situație foarte confortabilă dacă mi-aș pierde oamenii de acolo", se arată în înregistrări.

Trebuie precizat că şefii celor două instituţii sunt liberalii Sorin Creţu - AFDJ, şi Alexandru Gabriel Şerban - APDM, liderul recent reales al organizaţiei municipale a PNL Galaţi.

Câteva zile mai târziu după prima intervenţie, Stângă a revenit insistent: „Domnule ministru, fac ce vrei tu! Ajută-mă cu astea patru luni. Ține-mi-i patru luni și după aia îți promit că nu mai vin pe la tine pentru ei. Faci tu ce consideri". "Te referi la APDM și la AFDJ?", a întrebat ministrul, iar senatorul gălăţean a confirmat.

Conform G4Media.ro, Stângă a şi fost în biroul ministrului împreună cu Sorin Crețu, șeful AFDJ Galați.

Ce spune ministrul Drulă

"În cazul regiei autonome AFDJ Galați, am schimbat în această primăvară membrii Consiliului de Administrație. Noile numiri sunt exclusiv pe criterii de profesionalism, oameni cu CV-uri solide. Deocamdată, mandatele acestora sunt interimare (pe patru luni, cu prelungire două luni, conform legii) urmând ca în perioada următoare să derulăm la nivelul ministerului procedura de selecție a mandatelor de patru ani. Numirea directorului general al AFDJ Galați este atributul consiliului de administrație, conform legii, nu al ministrului. Le-am spus întotdeauna oamenilor politici că pentru mine profesionalismul, competența și integritatea sunt principii nenegociabile", a declarat ministrul Cătălin Drulă, pentru G4Media.ro.

Ce face George Stângă

Deputatul George Stângă a anunţat pe pagina sa publică de Facebook că şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al filialei judeţene PNL Galați: "Candidez pentru un nou mandat de președinte al PNL Galați, ghidat de câteva principii de la care nu voi abdica: eficiență, integritate și exigență. Eficiența vizează proiectele pe care le propunem gălățenilor. Integritatea ține de promisiunile pe care le facem și le-am făcut gălățenilor. Exigență pentru că îmi doresc ca PNL Galați să își continue drumul ascendent. Am încredere că, aplicând aceste principii în viitor, PNL Galați poate fi un model de conduită politică. PNL Galați este ca o familie pentru mine". 


Potrivit G4Media.ro, liderul organizaţiei judeţene a PNL Galaţi, deputatul George Stângă, a fost înregistrat de procurorii DNA chiar în biroul ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, în timp ce îi cerea acestuia să îl păstreze în funcție pe șeful Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați. Aşa rezultă din propunerea de arestare preventivă transmisă de procurorii DNA Tribunalului Constanța, consultată de G4Media.ro.

Conform sursei citate, în cadrul urmăririi penale din dosarul de luare de mită, trafic de influență și constituire de grup infracțional organizat, procurorii DNA au montat tehnică de supraveghere audio-video și în biroul ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, și au surprins mai multe discuții.

„Aș vrea să te rog frumos să îmi prelungești mandatele celor doi directori…, sunt luna asta amândouă, și la AFDJ, și la APDM, și principalul lucru, ți-o spun din tot sufletul, pentru mine este raționamentul politic, că eu am alegeri interne în partid și nu mi-ar conveni să…, adică nu zic că aș pierde alegerile la Galați, dar nici un aș avea o situație foarte confortabilă dacă mi-aș pierde oamenii de acolo”, se arată în înregistrări. Câteva zile mai târziu, Stângă a revenit insistent: „Domnule ministru, fac ce vrei tu! Ajută-mă cu ăstea patru luni. Ține-mi-i patru luni și după aia îți promit că nu mai vin pe la tine pentru ei. Faci tu ce consideri”. „Te referi la APDM și la AFDJ?”, a întrebat ministrul, iar senatorul gălăţean a confirmat.

“Procurorii arată, în propunerea de arestare, că intervenția ar fi avut loc pentru ca deputatul Stângă să demonstreze că are influență politică și pentru ca să câștige astfel conducerea PNL Galați”, se precizează în articol.

Stângă tocmai şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al filialei PNL Galați.

Detalii puteţi afla aici:

BREAKING STENOGRAME Cum încercau să intervină doi liberali cu influență pe lângă ministrul Drulă ca să le țină oamenii în funcții: ”Domnule ministru, fac ce vrei tu!”/ Afaceriștii reținuți de DNA: ”Drulă nu e om, e câine (…) Omul e nebun! Nu se înțelege cu nimeni”

Citit 16419 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Iulie 2021 00:15

19 comentarii

 • postat de Terente...din Galati
  Duminică, 04 Iulie 2021 09:50
  89.137.231.***
  PNL-ul cel galben cu albastru s-a facut maro!
  1
  12
  Raportează
 • postat de victor
  Sâmbătă, 03 Iulie 2021 15:28
  77.111.247.***
  un baronas in devenire.La viitoarele alegeri PNL va lua in Galati vreo 14 % de la 18 % in prezent...vai de urmasii Bratienilor...pacat.
  0
  15
  Raportează
 • postat de Un contribuabil
  Vineri, 02 Iulie 2021 22:55
  86.124.203.***
  Si ne mai miram de ce finul sau a ajuns la conducerea Agentiei pentru Protectia Mediului Galati peste noapte!
  0
  17
  Raportează
 • postat de Nelu
  Vineri, 02 Iulie 2021 19:44
  5.13.147.***
  Pentru unul ca sorin cretu nu merita sa se fi deplasat nici pana la Movileni !
  1
  7
  Raportează
 • postat de Akbar
  Vineri, 02 Iulie 2021 15:53
  5.13.208.***
  Toti sunt identici. Doar culoarea izmenelor ii diferentiaza. Acelasi manual, cu coperti schimbate. Aceeasi flamanzi pusi pe capatuiala, aceleasi comportamente de slugoi, care odata ajunsi unde ar trebuie sa faca treaba, se comporta ca niste vatafi pe plantatie.
  Sprijin politic retras in secunda 2, demis din toate functiile de partid, ridicata imunitatea instantaneu. Si cand te gandesti ca asemenea specimene, din '89 incoace, dicteaza viitorul unei tari.
  1
  17
  Raportează
 • postat de IonV
  Vineri, 02 Iulie 2021 13:58
  86.124.201.***
  Iulia, mai aveai un pic și ma făceai sa plâng de mila leprelor pesediste, care nu sunt cu nimic mai bune decât cele liberale, ba din contra!
  0
  15
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Vineri, 02 Iulie 2021 09:08
  82.76.159.***
  Cat de confortabil ai vrut sa-ti fie jiltul in politica, politician de carton? Te intereseaza numai pozitia in partid sa poti castiga un jilt nou, dar de fapt pentru galateni esti un zero barat. Mergi unde ti-e locul, milogule!
  0
  14
  Raportează
 • postat de Altul
  Vineri, 02 Iulie 2021 09:06
  5.13.238.***
  Bosorogule, daca suntem unde sunte, si ne am vandut solul si subsolul, asta o datoram numai si numai psd-ului, numai lor.
  Tunelul la galati ar fi fost o gura de oxigen pentru acest oras ce se transforma lent dar sigur intrun TARG.
  Cat despre acest stanga un produs cu naravuri pesediste, acest ,,integru,, care a adus liberalii unde sunt, este o rusine pentru intreaga clasa politica, si ar fi o mare eroare sa scape de puscarie…dar cu justitia din romania, modelata,formata si creiata de madam stanoiu, nimic nu mai mira.
  0
  15
  Raportează
 • postat de Ely
  Vineri, 02 Iulie 2021 07:49
  89.121.206.***
  Oricum nu il interesa decat propria persoana, ascensiunea, nu e nici macar cu ai lui...dupa ce si-ar fi vazut sacii in car, ”îți promit că nu mai vin pe la tine pentru ei. Faci tu ce consideri”
  0
  12
  Raportează
 • postat de Dan Pavel
  Vineri, 02 Iulie 2021 06:10
  61.6.233.***
  motanul incaltat
  0
  7
  Raportează
 • postat de florin
  Joi, 01 Iulie 2021 18:25
  86.124.205.***
  Cum PNL corupt?Nuuuu se pooooate!!!!!Nu sunt cinstiti?Drepti?Incoruptibili??????O maaare surpriza !!!!!Sunt hoti si astia!!!!
  2
  7
  Raportează
 • postat de Dante
  Joi, 01 Iulie 2021 18:25
  46.97.176.***
  Da stim, PSD-ul este vinovat. PSD-ul este vinovat ca si PNL-ul este la fel de corupt si putred. PSD-ul este vinovat ca toate partidele, fara exceptie, sunt la fel de corupte.
  Vorba aia: "o mana spala pe alta si impreuna spatele".
  4
  1
  Raportează
 • postat de neimportant
  Joi, 01 Iulie 2021 16:54
  5.13.140.***
  Pacat ca PNL Galati a ajuns aici. Sa nu se mire ca nu au fost votati. Ce politica sa faca oameni de felul asta,?
  ..., mai lasa-mi directorii in functie macar 4 luni, dupa aia gata, nu ma mai intereseaza, sa imi vad eu mandatul de sef de organizatie in buzunar si gata...
  Pai cand i-a numit nu erau cei mai competenti pe posturile alea? Acuma sunt marionete?!?!?!
  0
  15
  Raportează
 • postat de bosorugu
  Joi, 01 Iulie 2021 15:41
  79.115.222.***
  Unde ne sunt urlatorii cu ... psd se opune tunelului?
  3
  2
  Raportează
 • postat de Iuliana
  Joi, 01 Iulie 2021 13:22
  5.13.207.***
  @Iulia
  Stai linistita, draga! Galatiul a votat PSD!
  1
  6
  Raportează
 • postat de Maria
  Joi, 01 Iulie 2021 13:12
  89.39.81.***
  Poloticienii nostri!!Mai rai decat infractorii de rand,deoarece ne dezamagesc increderea in mai bine!!
  1
  7
  Raportează
 • postat de un observator
  Joi, 01 Iulie 2021 12:15
  193.230.156.***
  A avut Galatiul vreodata oameni deosebiti, cu probitate morala si profesionala deosebita, care sa lase ceva in urma lor sau sa modeleze şi pe altii sa fie la fel cum au fost ei? Cuvinte rare: cinste, calitate, echilibru,. Credeti ca ceilalti sunt mai buni?
  1
  5
  Raportează
 • postat de Coruptovirus
  Joi, 01 Iulie 2021 11:28
  37.160.19.***
  Stângă s-a comportat mereu dubios. E doar produsul lui vp Dobre. Din păcate a fost îndepărtat Ștefan Baltă. Ar fi fost o prezență mult mai ok in fruntea partidului.
  1
  7
  Raportează
 • postat de Iulia
  Joi, 01 Iulie 2021 11:21
  5.13.231.***
  Penalii? Corupții?

  Coropțion?

  Păi ce făcuși măi "NOUL" PDL(PNL)... Mâncarăți atâta rahat despre PSD... PSD... PSD... Iar voi "noi-nouții" PNLiști acum PDL-izați în cuget și (ne)simțiri ne arătați ce odioși, mizerabili și prefăcuți sunteți și că defapt voi sunteți ăia "coropți", voi sunteți ăia cu bube-n cap?

  Bă, pr0ști mai sunt cei care se mai duc după fenta voastră de "prea-curați" și "prea-cinstiți", pr0ști sunt cei care vă mai cred pe voi și care vă mai votează pe voi ăștia JOShann(n)es["noul" arogant infatuat bășe0scu] și pe voi "NOUL" PDL(PNL)...ăștia care mereu vă spun vouă "votanților lor" că DREPTURILE VOASTRE sunt "POMENI ELECTORALE"(și asta numai în cazul vostru al "votanților/românilor lor"...nu și drepturile politichenilor din "NOUL" PDL(PNL) + US(S)R pe care tot îi votați voi, că cică ei ar fi "politicheni noi-nouți".

  Doamne Dumnezeule...


  Vă place gălățeni/români...ce ați votat?
  Vouă PNL-iștii PDL-izați cu al lor JOShannnes vă spun că voi nu meritați nimic mai bun și nimic mai mult fiindcă ar fi(pentru voi, și numai la voi) ar fi cobsiderate "POMENI", dar la ei la aleșii voștri "NOUL" PDL(PNL) + US(S)R + JOShannnes bunăstarea/drepturile lor sunt drept cuvenit.
  Voi cu sărăcia, cu neajubsurile, iar JOShannnes + "NOUL" PDL(PNL) + US(S)R cu îndestularea, cu îmbogățirea propriilor persoane.

  Dar, știm...în mintea lor nu e decât "Dlagnia...! Dlagnia...! Dlagnia...cel lău! PSD...! PSD...! PSD...cel lău!
  9
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.