Cine modernizează Şcoala Nr. 16

Cine modernizează Şcoala Nr. 16
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cu o propunere financiară 1.338.122 de lei fără TVA, asocierea Silgamat SRL - Galbusiness SRL - Pitlobra SRL - Arhideskvision SRL a câştigat contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare cu fonduri europene a Școlii Gimnaziale Nr. 16. Conform Primăriei Galaţi, contractul semnat are o durată de 12 luni, din care două luni pentru proiectare, iar restul pentru execuţie.

Principalele lucrări vizează: termoizolarea pereților exteriori, înlocuirea tâmplariei exterioare și interioare, înlocuirea instalațiilor electrice și sanitare, refacerea acoperișului, recompartimentarea grupului sanitar, placări cu faianță și gresie în grupurile sanitare, înlocuirea parchetului din spațiile de învățământ, realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, reabilitarea aleilor și a zonei de teren de sport şi amenajarea peisagistică.

"În plus, la Școala Nr. 16 se vor asigura ulterior și următoarele dotări: 32 de calculatoare, şase videoproiectoare, un display interactiv sau o tablă interactivă, două panouri informative pentru nevăzători, un info-point-door pentru persoanele cu dizabilități", precizează Primăria.

De toate aceste facilităţi vor beneficia elevii şi personalul şcolii, 390 de persoane.

Situată în zona Pieței Centrale, clădirea Şcolii Nr. 16 a fost construită în anul 1908 şi face obiectul unui proiect european de reabilitare şi modernizare, în valoare totală de 2.030.160 de lei cu TVA, din care contribuția de la bugetul local este de 600.000 de lei.

Citit 1532 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iulie 2021 01:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.