Interzicerea cumulului de venituri salariale de la două instituţii bugetare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia Profesională pentru Educaţie şi Cercetare “Edu Cer” solicită printr-un comunicat interzicerea „imediată”, începând cu 1 iulie, a cumulului de venituri salariale, indiferent cum se numesc acestea, de la două instituţii bugetare diferite, pentru una şi aceeaşi persoană.

Potrivit „Edu Cer”, astfel ar fi respectate prevederile Codului Muncii, precum şi directivele Comisiei Europene.

Totodată, „Edu Cer” solicită ca până la aceeaşi dată, fiecare instituţie bugetară să introducă în mod obligatoriu pentru fiecare angajat al său „Contractul de Fidelitate” faţă de instituţia la care este angajat cu norma de bază prin care salariatul să se angajeze că nu va presta la alta instituţie şi nu va fi retribuit mai mult de opt ore de muncă suplimentar săptămânal, aşa cum prevăd actele normative menţionate.

De asemenea, asociaţia mai cere returnarea integrală către bugetul de stat a tuturor veniturilor salariale câştigate de persoanele care au obţinut salarii prin cumul ce au depăşit opt ore de muncă suplimentară pe săptămână dupa intrarea în vigoare a OUG nr. 65/2005, având în vedere că acestea s-au primit „în mod ilegal şi fraudulos”.

O altă solicitare a „Edu Cer” vizează pensionarea imediată din toate universităţile şi institutele de cercetare bugetare a tuturor angajatilor care au depăşit vârsta legală de pensionare (65 ani).

În plus, asociaţia cere eliminarea finanţării de la bugetul de stat prin salarii, indemnizaţii lunare sau orice alte forme de finanţare prin lege a celor peste 1.200 de membri din cele cinci „Academii” din România, inclusiv pentru membrii Academiei Române.

Citit 1189 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.