Primarul demolează sediul PSD, pentru o parcare subterană

Primarul demolează sediul PSD, pentru o parcare subterană
Planuri de restructurare urbană
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a pus gând rău sediului organizaţiei judeţene PSD, partid din care face parte. Vrea să demoleze clădirea care găzduieşte partidul politic, imobilul aparţinând Primăriei. Scopul este unul edilitar: amenajarea unei parcări subterane ample, iar la suprafaţă a unei piaţete largi, menite să găzduiască evenimente de tot felul.

Parcarea subterană de pe strada Eroilor nr. 1, pentru care Primăria a lansat în licitaţie un studiu de fezabilitate, va fi mult mai amplă şi va impune demolarea clădirii care găzduieşte acum sediul PSD. Informaţiile ne-au fost dezvăluite, în premieră, de primarul oraşului, Ionuţ Pucheanu.

Potrivit edilului, parcarea subterană dorită în zona Eroilor nr. 1 ar urma să se întindă de la Centrul Cultural "Dunărea de Jos" până la clădirea-monument de arhitectură aparţinând Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, trecând pe sub zona din faţa Teatrului Dramatic "Fani Tardini", pe sub esplanada Monumentului Eroilor Revoluţiei şi pe sub strada Eroilor. Pentru strada Eroilor se vor analiza soluţiile de trafic, luându-se în calcul şi ideea de a deservi doar intrarea şi ieşirea în parcarea subterană, fără a mai străpunge strada Domnească.

"Va fi o mare parcare subterană, care să poată deservi Primăria, Prefectura, Consiliul Judeţean, dar şi pe gălăţenii care vor veni seara sau weekend la spectacole. Casa Căsătoriilor va lua fiinţă în Casa Geshov (clădirea istorică restaurată acum cu fonduri europene - n.r.), prin urmare va fi o zonă extraordinar de înţesată de public. Iar toată zona de deasupra va deveni un mare parc sau o piaţetă care să deservească zona de instituţii publice, aşa cum există peste tot în lume", a declarat Pucheanu, în emisiunea "Ediţie specială" de la ProLider FM.

În emisiunea radio, primarul a reamintit celelalte locuri în care ar urma să fie amenajate parcări subterane. În afară de zona Spitalului de Copii, unde parcarea ar urma să coboare pe două etaje sub parcul care va fi refăcut, vizată este şi esplanada Sălii Sporturilor. În locul imensei platforme de beton, s-ar dori un parc, iar dedesubt, o parcare subterană. La fel şi în faţa fostului Cinematograf "Ţiglina". Pentru zona Casei de Cultură a Sindicatelor, planul este şi mai ambiţios: parcare subterană cu desfiinţarea parcării de la sol şi amenajarea unui parc tematic generos, în armonie cu Păpădia. O parcare subterană se dorise şi sub piaţeta de la Biserica Greacă, dar zona este prea strâmtă şi s-a renunţat.

Deocamdată, Primăria are doar un studiu de prefezablitate făcut la nivelul municipiului Galaţi, atât pentru parcări supraterane, cât şi pentru subterane, deci mai e mult până se vor concretiza toate aceste planuri.

Citit 3593 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iulie 2021 01:05

6 comentarii

 • postat de Cosmin
  Vineri, 16 Iulie 2021 23:49
  77.111.247.***
  Inca o casa frumoasa de pe Domneasca condamnata la demolare. Un primar a demolat casa de patrimoniu Sacomanu la scurt timp după 1989, altul a patronat construirea cladirii vapor a Primariei pe locul acesteia, iar actualul se pregateste sa o demoleze si pe cea de vizavi.

  Dar avizul Ministerului Culturii pentru aceasta noua demolare a inca unei case de patrimoniu din zona istorica protejata a ”Axei Culturale Strada Domneasca”, a fost obtinut? Societatea civila galateana, cea a pazitorilor de case vechi si monumente de arhitectura, are ceva de zis?
  4
  18
  Raportează
 • postat de Nicu
  Vineri, 16 Iulie 2021 15:25
  5.13.200.***
  Cateva intrebari:
  - Primarul Pucheanu s-a inspirit cumva de la Kim Jong-un presedintele Coreei de Nord cand prezinta asemenea proiecte megamelomane sau de la vreun faraon ?
  - Articolul este cumva un pamflet ?
  - Cladirea care gazduieste sediul PSD nu este monument istoric de arhitectura sau are dispensa de la Direcţia Judeţeana pentru Cultură Galaţi ?
  - Primarul Pucheanu vrea sa coboare din turnul sau de fildes (turn care in curand va deveni o adevarata fortareata cu gardul ce urmeaza sa fie construit) direct in parcarea subterana sa nu fie deranjat de galateni ?
  - CINEVA trebuie sa INCASEZE niste bani si NU PUTINI (ca doar cu pandemia nu a prea fost loc de miscare pentru unele culori politice) pentru studii de prefezablitate ca si la multe asa zise proiecte:
  1. Artera de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri celebrul drum prin curtea Poliţiei de Frontieră;
  2. Parcul de aventura si recreere de la fosta Uzina de Apa 1;
  3. Proiectul promis 2020 in parteneriat cu CJ Galati de reabilitare a falezei Dunarii;
  4. Proiectele de amenajare a parcarilor din Micro 20 zona bloc J5, Micro 19 strada Laminoristilor si multe alte parcari mai mici;
  5. Demolarea garajelor foarte multe transformate in depozite de vechituri;
  6. Aleea pietonala de la P-uri ca zona de promenade ;
  7. Amenajarea parcarilor riverane.
  6
  6
  Raportează
 • postat de Vrem APĂ CALDĂ!
  Vineri, 16 Iulie 2021 12:57
  81.12.149.***
  Multe promisiuni şi lucrări pe "repede înainte" de proastă calitate când se apropie vreo campanie sau le este cuţitul la os! Ăsta este PSD-ul!
  Dacă aceste Parcări auto se începeau de acum 20 de ani de când se ştia că parcul auto din Galaţi e supraaglomerat, altfel ar sta lucrurile acum.
  La fel şi cu Sistemul Centralizat de Încălzire al oraşului: Dacă se moderniza CET-ul la timp şi magistralele sale, nu ar sta acum mii de gălăţeni cu apa încălzită la lighean!
  6
  0
  Raportează
 • postat de FIFI
  Vineri, 16 Iulie 2021 08:31
  86.124.202.***
  AM NEVOIE ACUTA DE BANI!!!HAI SA DAM DRUMUL LA STUDII DE FEZABILITATE !!!! FRAIERII NU STIU NIMIC !!!
  2
  18
  Raportează
 • postat de Parcagiu
  Vineri, 16 Iulie 2021 07:58
  89.137.138.***
  Si o parcare la fosta gradina de vara, poate dispar masinile care blocheaza toata zona. Inainte sa demolezi cladiri mai bine te uiti la terenurile care stau degeaba.
  1
  6
  Raportează
 • postat de Goe
  Vineri, 16 Iulie 2021 05:45
  5.13.132.***
  Pe Balcescu , casa cu margarete nu se poate demola pentru ca este obiectiv istoric! Aici daca este vorba de primarie….. jos tot fara mila !!!!
  3
  18
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.