UPDATE. Primarul Ionuţ Pucheanu demolează sediul PSD pentru o parcare subterană

UPDATE. Primarul Ionuţ Pucheanu demolează sediul PSD pentru o parcare subterană
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Parcarea subterană de pe strada Eroilor nr. 1, pentru care Primăria Galaţi a lansat în licitaţie un studiu de fezabilitate, va fi mult mai amplă şi va impune demolarea clădirii care găzduieşte acum sediul PSD. Informaţiile ne-au fost dezvăluite, în premieră, de primarul municipiului, Ionuţ Pucheanu. Potrivit edilului, parcarea dorită ar urma să se întindă de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” şi până la clădirea - monument de arhitectură - aparţinând Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, trecând pe sub esplanada Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, Monumentul Eroilor Revoluţiei şi pe sub strada Eroilor. La suprafaţă, va fi amenajată o piaţetă în adevăratul sens al cuvântului, demnă de a găzdui evenimente de tot felul. Pentru amenajarea ei, va fi demolată clădirea care găzduieşte sediul PSD [MAI MULTE DETALII]


O parcare subterană pe strada Eroilor nr. 1, în spatele sediului PSD, şi o alta la Spitalul de Copii sunt obiectivele pentru documentaţiile cărora Primăria Galaţi a lansat o licitaţie. Valoarea totală estimată a contractului se ridică la 557.000 de lei fără TVA, criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, iar ofertele sunt aşteptate până pe 16 august 2021.

Trebuie spus că nu este prima dată când Primăria lansează o achiziţie publică pentru o parcare în spatele clădirii în care funcţionează organizaţia judeţeană a PSD Galaţi. În mai 2018, aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă" despre procedura lansată pentru un studiu de fezabilitate în valoare de 30.000 de lei fără TVA. La acel moment, Primăria arăta că terenul respectiv este neamenajat, iar în vecinătatea lui se află o serie de clădiri publice, propriul sediu, Instituţia Prefectului, Teatrul Dramatic, pentru care spaţiile de parcare sunt insuficiente. Intenţiile administraţiei locale erau ca pe suprafaţa disponibilă de 957 mp să fie analizate două variante: parcare la nivelul solului şi parcare multietajată. Procedura respectivă a fost anulată.

Acum, municipalitatea îşi doreşte servicii de proiectare - faza studiu de fezabilitate - pentru "Parcare subterană strada Eroilor nr. 1", iar valoarea estimată a contractului este de 325.000 de lei fără TVA.

În ceea ce priveşte serviciile de proiectare - faza documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie - pentru obiectivul "Modernizare parc și amenajare parcare subterană Spitalul de Copii «Sf. Ioan»", valoarea estimată a contractului este de 232.000 de lei fără TVA.

Termenul de realizare al celor două documentaţii este de patru luni.

Citit 13021 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iulie 2021 01:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.