Record de „Constantin şi Elena”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* E 21 mai? Faceţi-i loc Liviei Coroiu să treacă în faţă *

Fără ajutor divin nu văd, cel puţin deocamdată, o altă femeie care să poată doborî recordul de „Constantin şi Elena” al Liviei Coroiu din Tg. Bujor. Locuieşte pe str. Eremia Grigorescu, la casă „pe pământ”.

Soţie de poliţist, s-a învrednicit să aducă pe lume doi copii. Iar acum fiţi atenţi: Elena, astăzi elevă în clasa a IV-a la Şcoala Nr. 2 „Grigore Hagiu”, s-a născut la 21 mai 1999, când tot creştinul sărbătorea în contul „Sfinţilor Mari Împăraţi şi întocmai cu Apostolii Constantin şi maica sa, Elena”.

Automat, fetiţa se alege, pe certificatul de naştere, cu prenumele Elena. După cinci ani, surpriză pentru întreg Tg. Bujor: aceeaşi doamnă sporeşte numeric populaţia urbei cu un nou-născut, şi - fix! - tot în ziua de „Constantin şi Elena”.

Este posibil ca Livia Coroiu să fie deţinătoarea unui secret cunoscut numai de ea şi poate, parţial, şi de agentul-şef Ion Coroiu, soţul ei.

Ca poliţist, la Tg. Bujor, de linia întâi, acesta a dat deja zilei de 21 mai o aură specială. Originar din Oancea, consideră că familia sa este binecuvântată de Dumnezeu.

Din perspectiva zilei de naştere şi a onomasticilor copiilor săi suntem îndreptăţiţi să afirmăm că Ion Coroiu este unic în Poliţa Română.

Astăzi, acasă la dumnealui e petrecere mare – două torturi, trompetă, acordeon, solist, invitaţi de marcă (între aceştia, cel despre care se spune că, la următoarele locale, va ajunge, la Tg. Bujor, în vârful piramidei - Octavian Popa!).

Fetiţa: până acum, la şcoală, n-a coborât sub nivelul premiului întâi. Talentată şi la desen.

Astfel educată încât să nu treacă indiferentă pe lângă semenii noştri care o duc greu.

Să exemplificăm: cu câteva zile în urmă, în timp ce se deplasa către şcoală, întâlnind o bătrână necăjită şi flămândă, a scos pacheţelul cu mâncare din geanta sa de elevă şi i l-a dat acesteia.

Ambii fraţi Coroiu se disting şi ca ocrotitori ai fiinţelor necuvântătoare.

Prietenul lor statornic, câinele de urmărire al Poliţiei Tg. Bujor, de care se ocupă, aşa după cum l-au învăţat comisarii cu doctorate în dresaj şi psihologii de la Sibiu, 24 de ore din 24, domnul Coroiu-senior.

Citit 2080 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.