Reacţii în politica locală în cazul Boldea

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele PNL de Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre spune că „justiţia e justiţie şi îşi face datoria; în plus, nu am obiceiul să comentez anchete. Se aplică legea şi se respectă cu toate durităţile ei. Din păcate, Boldea nu este singurul caz de până acum şi, bineînţeles că asta afectează imaginea Parlamentului mai rău decât oricare altă instituţie”. Senatorul PNL Paul Ichim a fost mult mai tranşant: „Nu sunt ipocrit să spun că nu s-a mai auzit de astfel de cazuri mai demult, chiar şi presa le-a scris… Dar îmi amintesc că pe când am aflat de treaba asta, dânsul era la PDL… Ei, cum a ieşit de acolo, justiţia îşi face treaba!”. Întrebat dacă asta înseamnă că apartenenţa la PDL l-ar fi apărat de o astfel de anchetă, Ichim a răspuns: „Nuuu… deloc!”. 

Înainte de a candida ca deputat, Toader i-a verificat cazierul

Aluzia senatorului Ichim a fost respinsă de vicepreşedintele PDL Galaţi Iulian Aramă: „Sunt sau au fost şi membri PDL anchetaţi, deci nu cred... A încerca să mutăm infracţiunea în zona politicului nu este o abordare sănătoasă şi tocmai corectă pentru cei care o realizează”. Aramă a adăugat că „Boldea nu mai e în zona PDL de un an. Ştiţi, atât din declaraţiile publice făcute de el şi din emblematica sediului partidului că e membru al unei alte formaţiuni politice”. Fostul său şef de partid, cel care l-a adus în politică pe Boldea, Mircea Toader spune că: „nu sunt total surprins, deşi eu nu i-am mai urmărit activitatea de ceva timp… De la noi, de la PDL a plecat pentru că a avut o problemă internă, în partid. Înainte de a-l pune pe liste, la parlamentare, am întrebat la organele competente, pentru că se tot auzeau lucruri şi am aflat că nu era în nici o anchetă, iar la plângerile de pe numele său se dăduseră NUP-uri. Sigur că afectează imaginea Parlamentului, dar numai dacă se va dovedi că infracţiunile au legătură cu calitate sa de politician, adică dacă a încercat să influenţeze ceva prin demnitatea pe care o are”. Precizând că a aflat „doar puţin, că nu am urmărit televizorul”, liderul PC Galaţi Eugen Durbacă a reacţionat: „Boldea? Ce legătură am eu cu el? Nu sunt un apropiat, deci nu am ce să comentez în legătură cu ancheta”. Deşi am încercat, nu am reuşit să îl contactăm telefonic pe liderul PSD Galaţi, Dan Nica, pentru a afla un punct de vedere.

 

Paul Florea: Nu pot spune că sunt surprins

Prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea, a declarat ieri că avea de mai mult timp semnale în privinţa implicării avocatului Boldea în anumite tranzacţii imobiliare. „Am vorbit cu primarul Dumitru Nicolae în urmă cu un an sau doi, despre anumite terenuri şi clădiri revendicate în condiţii neclare… Aşadar, nu pot spune că sunt surprins de implicarea lui Boldea… Pe de altă parte, nu vreau să mă antepronunţ, am să las ancheta să îşi continue cursul. Dacă însă va fi nevoie să fac ceva anchete în cadrul Prefecturii, eu ştiu, dacă s-au dat ceva avize de legalitate, o voi face, pentru a vedea dacă cineva a greşit”. Cât priveşte implicarea Auricăi Luchiniuc în acest caz, prefectul Paul Florea a confirmat că doamna consilier a fost dimineaţă la Parchet, dar nu ştia pentru ce: „nu am certitudinea că doamna Luchiniuc este implicată. A fost chemată să dea declaraţii, dar nu ştiu în ce calitate – de făptuitor, de martor…”.

Nicolae: Totdeauna a mers la limita legii

Primarul Dumitru Nicolae a avut întotdeauna un ghimpe împotriva deputatului Mihail Boldea şi i-a reproşat sistematic interesul faţă de imobilele precum cel din strada Cuza nr. 43. Ieri, Nicolae a evitat să comenteze acţiunea DIICOT împotriva parlamentarului. „Totdeauna, dl Boldea a mers la limita legii şi a mai trecut şi peste lege. Ştiţi vorba aceea că legea este o barieră pe sub care trec căţeii şi peste care sar dulăii. Dl Boldea a sărit peste lege. Oricum, indiferent de acţiunile care se întreprind de către organele de anchetă, nu cred că se va face lumină până la capăt”, ne-a declarat Nicolae. (A.M.)

Citit 1875 ori Ultima modificare Vineri, 16 Martie 2012 21:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.