A început execuția liniei electrice aeriene Gutinaș - Smârdan

A început execuția liniei electrice aeriene Gutinaș - Smârdan
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

CNTEE Transelectrica SA anunță că începe execuția proiectului "Linia electrică aeriană (LEA) 400 kV dublu circuit Gutinaș - Smârdan", finanțat din fonduri europene nerambursabile prin POIM 2014-2020. La ședința de începere a activităților de execuție, alături de echipa de proiect a Transelectrica și a antreprenorului, reprezentat de asocierea Electromontaj SA (lider de asociere) - ELM Electromontaj Cluj SA, au participat reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, din cadrul AM-POIM și ai Direcției Regionale Infrastructură Galați.

Obiectivul principal al liniei Gutinaș - Smârdan constă în creșterea capacității Sistemului Energetic Național de a prelua energia produsă din resurse regenerabile în zona Dobrogea și de a o transporta către centrele de consum din restul țării, având ca efect creșterea semnificativă a securității furnizării energiei electrice în regiune. Proiectul este inclus în Planul Național de Dezvoltare a Rețelei Electrice de Transport pentru perioada 2020-2029 și în programul de investiții al companiei.

Proiectul LEA 400 kV Gutinaș - Smârdan contribuie la dezvoltarea rețelei electrice de transport în zona de nord-est a țării, precum și la întregirea Inelului de 400 kV al României. Noua linie va avea o lungime de 140 de km și va străbate 26 de unități administrativ teritoriale din județele Bacău, Vrancea și Galați.

Valoarea totală a contractului este de aproximativ 248 milioane de lei, iar proiectul va fi finalizat în termen de 24 de luni.

Citit 3333 ori Ultima modificare Luni, 16 August 2021 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.