Poliţia Comunitară, cu mai puţini şefi

Poliţia Comunitară, cu mai puţini şefi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţia Comunitară Galaţi numără mai puţini şefi remuneraţi. Aleşii locali au modificat organigrama şi statul de funcţii pentru a răspunde solicitării directorului acestei instituţii, Cristian Gîscă.

„Am solicitat Consiliului Local această nouă organigramă pentru a putea să ne încadăm în prevederile Legii 329 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice şi raţionalizarea cheltuielilor publice”.

„Faţă de vechea organigramă am redus 11 funcţii de conducere - doi directori, şefi de servicii, şefi de birou, pentru a putea face o economie de 600.000 de lei (adică 6 miliarde de lei vechi)”.

„În locul acestor funcţii de conducere, am numit agenţi cu atribuţii de coordonare şi control care nu primesc niciun ban în plus faţă de agenţii ceilalţi, au doar îndatoriri în plus”, a explicat Cristian Gîscă (FOTO) în faţa aleşilor.

Câţiva consilieri au fost de-a dreptul şocaţi de informaţia că prin reducerea a 11 posturi economia e de aproximativ 600.000 de lei.

„Adică aveţi un salariu mediu de 4.000 de lei pe lună?”, a întrebat un consilier. Uimit parcă şi el de afirmaţiile făcute, Gîscă a declarat că nu are cu exactitate cifrele, dar că reducerea de cheltuieli este, într-adevăr de aproximativ 6 miliarde de lei vechi.

Cele 11 funcţii de conducere au dispărut ca urmare a încetării de drept a raporturilor de serviciu, fiind ocupate de pensionari. Funcţiile publice de director executiv şi director executiv adjunct au fost transformate în director general şi director general adjunct.

Din totalul de 808 posturi câte avea Poliţia Comunitară, au rămas 797, din care 497 funcţii publice şi 300 funcţii contractuale.

Numărul funcţiilor publice a crescut de la 427 la 497, iar numărul funcţiilor contractuale a scăzut de la 370 la 300.

Citit 1104 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.