Aleși PACT și PNL, „invitați” la conducerea Calorgal și Transurb. Contre politice în Consiliul Local

Aleși PACT și PNL, „invitați” la conducerea Calorgal și Transurb. Contre politice în Consiliul Local
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Conduse de manageri interimari și cu o multitudine de probleme grave, Calorgal și Transurb au stârnit discuții contradictorii la recenta ședință a Consiliului Local. Mai în glumă, mai în serios, primarul Ionuț Pucheanu le-a propus celor mai vocali consilieri să preia conducerea acestor societăți.

„Mi se pare că în ultima perioadă sunteți multilateral dezvoltat. Eu sunt dispus, cu riscul de a-l supăra pe Igor Bejan, actualul director, să vă încredințez dumneavoastră managementul Calorgal!”, i-a propus primarul Ionuț Pucheanu consilierului local PACT Sorin Frăsina. Acesta s-a eschivat, motivând că nu are calificările de management necesare, ci doar pe cele tehnice. „E o zonă extrem de tehnică”, a replicat primarul. „Domnule primar, am să vă aduc CV-ul și, dacă vă place, mă alături echipei ca să salvăm această...”, a afirmat consilierul Frăsina. Moment în care primarul s-a trezit cu o ofertă din partea liderului grupului de consilieri USR PLUS, Daniel Zinica: „Dacă domnul primar tot a făcut o propunere către PACT, și a refuzat, o acceptăm noi USR PLUS, și o nominalizăm pe colega Flavia Susnoschi, care are experiență și managerială și tehnică”. „La ședința următoare”, a replicat primarul, după care a dat o tentă politicianistă discuției: „Să-mi fie cu iertare, am văzut cum a fost cu guvernarea și atunci m-aș limita doar la PACT, dacă îmi permiteți...”.

Câteva minute mai târziu, după o intervenție obiectivă cu privire la soluțiile de redresare a societății Transurb, acceptată și de primar, consilierul PNL Valeriu Onose a primit o propunere politică: „Domnu' Onose, dacă veți susține un premier de la PSD, cel mai probabil s-ar putea să vă revină portofoliul acesta de la Transurb, cine știe”. „Vă mulțumesc, nu!”, a răspuns liberalul. „Dar de ce fugiți?! Nimeni nu vrea! Știu, acceptă USR. Nu, mulțumesc!”, a marșat primarul.

„Chiar îi spuneam doamnei Ancuța Șarpe (consilier USR PLUS n.r.): «Vă propunem pe dumneavoastră la Transurb». Noi ne băgăm, nu-i problemă!”, a replicat Daniel Zinica.

„Domnu' Zinica, unul dintre elementele de management după care eu mă ghidez atunci când îmi aleg oamenii este când fac propunerea: dacă cineva se aruncă instant, și spune «da», cel mai probabil nu va ajunge niciodată, pentru că nu-și face probleme, nu-și pune întrebări!”, a respins primarul oferta.

„Vă înțeleg, dar la ce numiri au fost până acuma la Transurb, vă dau în scris că, sută la sută, un reprezentat al USR PLUS ar face treabă”, a argumentat Daniel Zinica.

Discuția s-a încheiat în coadă de pește, dar cine știe ce surprize ar putea oferi viitorul. În fond, și Calorgal și Transurb au conduceri interimare...

Citit 3612 ori Ultima modificare Duminică, 03 Octombrie 2021 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.