Se reactualizează documentaţia pentru salvarea Palatului Gheorghiu
Foto: Marian Calestru

Se reactualizează documentaţia pentru salvarea Palatului Gheorghiu
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, Primăria municipiului Galaţi tocmai a atribuit, prin cumpărare directă, un contract în valoare de 12.500 de lei fără TVA pentru actualizarea documentaţiilor făcute pentru salvarea Palatului "Simion Gheorghiu", ruina din strada Domnească nr. 24. Proiectantul este firma ATU Consulting SRL.
Reamintim că Primăria a mai contractat până acum două documentații. În 2017, pentru "stabilirea gradului de risc seismic și a soluției de intervenție în vederea consolidării imobilului", despre care admitea că "a fost afectat puternic de intemperii", Primăria a comandat o expertiză tehnică. Ea a fost realizată de firma ATU Consulting SRL, pentru suma de 49.900 de lei fără TVA.
În 2018, Primăria i-a atribuit firmei ATU Consulting SRL, prin negociere fără publicare prealabilă, un contract în valoare de 189.000 de lei fără TVA pentru realizarea unui studiu de fezabilitate cu privire la imobilul din strada Domnească nr. 24. Concret, Primăria voia reabilitarea imobilului din strada Domnească nr. 24 - Palatul "Simion Gheorghiu" - în vederea derulării proiectului "Facilitarea exploatării economice a ideilor noi de afaceri prin înfiinţarea unui incubator de afaceri sectorial în municipiul Galaţi - INCUBIC".
În cele din urmă, municipalitatea gălăţeană nu a mai depus cererea de finanţare europeană, deoarece nu era unic proprietar al clădirii, aşa cum este acum.

Citit 1426 ori Ultima modificare Luni, 06 Decembrie 2021 00:31

2 comentarii

 • postat de sd
  Sâmbătă, 04 Decembrie 2021 01:36
  89.137.231.***
  Am vazut si eu cladirea respectiva. Nu se mai poate salva. Daca mergeti si va uitati la ea va cruciti. Solutie e simpla. Construita din nou dupa planurile originale si pastrada fatada si acoperisul cu tigla. Valabil si pentru alte cladiri ruina din oras. Se vor risipi multi bani. Acolo trebuie sub cladirea noua parcare subterana. Eu unul as darma tot acolo, as excava , as face parcare subterana apoi as construi un palat de la zero si mai frumos ca asta. Si daca se reface palatul ma intreb ce activitati vor fi acolo? Ca nu e in orasul asta un bal sau un muzeu ca lumea.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Akbar
  Vineri, 03 Decembrie 2021 14:56
  5.13.133.***
  Care salvare ? Poate doar consolidarea fatadei principale. Cladirea e o ruina in toata regula, cu pericol iminent de prabusire si focar de infectie.
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.