Răsplată pentru gând şi credinţă

Răsplată pentru gând şi credinţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În prezenţa Înalt Prea Sfinţitului Casian al Dunării de Jos a avut loc premierea participanţilor la Concursul „Hristos împărtăşit copiilor şi tinerilor” *

Aseară, la sediul primitor al redacţiei noastre, în prezenţa Înalt Prea Sfinţitului Casian al Dunării de Jos, a lui Radu Macovei, directorul general al Trustului de Presă „Dunărea de Jos”, şi a lui Grigore Lazarovici, director general adjunct, a avut loc premierea celor mai bune lucrări prezentate în cadrul  Concursului de Eseuri „Hristos împărtăşit copiilor şi tinerilor”. Nu lipseau copii, tinerii liceeni, profesorii şi părinţii copiilor participanţi.

Concursul a fost organizat pe două secţiuni. Prima secţiune, „Mama - chip de icoană”,  s-a adresat copiilor de clasele I-IV şi V-VIII şi a avut două grupe de vârstă. S-au acordat  câte trei premii pe fiecare grupă de vârstă, plus menţiuni. La aceeaşi temă am acordat şi premii  pentru cele mai frumoase poezii închinate mamei. 

La a doua secţiune, tema a fost „Omul frumos - omul lui Dumnezeu”, unde  am înregistrat 18 de lucrări ale elevilor de la liceele gălăţene.

Locul I la eseu, grupa a III-a de vârstă,  a fost acordat elevei Cristina Lazăr, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „M. Kogălniceanu” Galaţi, care a impresionat juriul şi pe organizatori prin francheţe stilistică, dar şi prin acurateţea învăţăturilor de credinţă din eseu.

Întâlnirea „inedită” a fost deschisă de Radu Macovei şi a fost onorată de binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Casian al Dunării de Jos, care a scos în evidenţă preocuparea ziarului „Viaţa liberă” pentru cultivarea în rândul cititorilor a celor trei virtuţi creştine: credinţa, nădejdea şi dragostea în Hristos.

Premierea s-a încheiat cu vers şi cânt eminescian, dar şi cu cele mai frumoase  imne închinate Maicii Domnului, interpretate de Înalt Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos şi de Maria Cristina Crăciun, copilul care a reprezentat imaginea Galaţilor şi a ţării în Europa zilelor noastre.

Mulţumim tuturor participanţilor şi coorganizatorului acestui concurs - Arhiepiscopia „Dunării de Jos” - în mod special,  Înalt Prea Sfinţitului Casian al Dunării de Jos, pentru sprijin şi pentru gândurile frumoase.

În pagina de „Credinţă” de sâmbătă vom publica eseurile premiate, dar şi câte ceva din atmosfera care a domnit la festivitatea de premiere a Concursului de eseuri „Hristos împărtăşit copiilor şi tinerilor”.

Citit 761 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.