Cod portocaliu pe Dunăre

Cod portocaliu pe Dunăre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Galaţi, Dunărea virează de la codul galben la cel portocaliu, dar nu politic, ci hidrologic. Potrivit unui comunicat de presă remis de Prefectură, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a actualizat avertizarea pentru perioada 21 – 28 iunie.

Astfel, se menţine Codul portocaliu pe sectorul Hârşova – Galaţi (aferent judeţelor Constanţa, Brăila şi Galaţi) şi se menţine Codul galben pe sectorul Galaţi – Tulcea (aferent judeţelor Galaţi şi Tulcea).

Pe teritoriul judeţului Galaţi, Dunărea a înregistrat ieri un debit de 14.000 mc/s şi o cotă de 597 cm, cu 37 cm peste cota de atenţie.

Potrivit prognozei, maximul se va produce pe 24 iunie, când se estimează ca Dunărea va avea la Galaţi o cotă de 601 cm (cu 1  centimetru peste cota de inundaţie) şi un debit de 14.143 mc/s.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Petrica Paţilea, ne asigură că viitura se propagă normal şi nu sunt condiţii de creare a unor situaţii de pericol pentru lucrările hidrotehnice sau pentru operatorii riverani fluviului.

Citit 1206 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.